Lietuviai pagavo beveik 200 kg sveriantį jūrų galiūną

Lietuviams žvejams užmesti meškerę Norvegijoje jau tapo įprastu dalyku. Tačiau tai, kas įvyko Andoy žūklės bazėje šiaurės Norvegijoje, neturi precedento Lietuvoje. Žvejų komanda „Kotas“ įvykdė misiją, kuri iki šiol buvo neįmanoma kitiems žvejams.

Kartu su „Koto“ ekspedicija į Norvegiją žvejoti išvykęs Vytautas Pomonovas pagavo 195,2 kg, beveik 2,5 metro ilgio galiūną atlantinį otą, liaudyje dar vadinamą halibutu ar paltusu.<br>KOTAS
Kartu su „Koto“ ekspedicija į Norvegiją žvejoti išvykęs Vytautas Pomonovas pagavo 195,2 kg, beveik 2,5 metro ilgio galiūną atlantinį otą, liaudyje dar vadinamą halibutu ar paltusu.<br>KOTAS
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2013, 11:57 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:30 AM

Pirmadienį, per „Koto“ ekspediciją, kurią sudarė žūklės profesionalai („Šiandien kimba“ laidos kūrybinė grupė) ir mėgėjai, apsiginklavusi aukščiausios kokybės įranga, išsiruošė į jūrą su viltimi, kurią puoselėja kiekvienas žvejas – pagauti didžiausią žuvį savo gyvenime.

Vytautas Pomonovas pagavo 195,2 kg, beveik 2 su puse metro dydžio galiūną atlantinį otą, liaudyje dar vadinamą halibutu ar paltusu.

Visi 4 valties ekipažo nariai kone valandą atkakliai kovojo su jūros galiūnu. Vyrai iki šiol negali patikėti, kad nušluostė nosis viso pasaulio profesionalams, kurie tik svajoja apie tokius laimikius, ir kad atlaikė įranga! Operatoriui pavyko užfiksuoti nuostabius šios žūklės vaizdus po vandeniu ir virš jo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.