Druskininkų kurortas paskendo narcizų jūroje

Druskininkų kurorte daugiau kaip hektaro plote Vijūnėlio parke antrą

130 tūkstančių narcizų Druskininkų Vijūnėlio parke pražydo jau antrą pavasarį.<br>R. Šeštokienė
130 tūkstančių narcizų Druskininkų Vijūnėlio parke pražydo jau antrą pavasarį.<br>R. Šeštokienė
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

May 2, 2013, 8:24 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:20 AM

Druskininkiečiai ir kurorto svečiai vėl gali grožėtis pražydusių narcizų jūra. Į Vijūnėlio parką gėlės vilioja lankytojus ir dieną, ir vakare, kai įjungtas miesto apšvietimas keičia šį įspūdingą vaizdą.

Pirmą kartą čia skleidžia žiedus ir dvidešimt sakurų, pernai gegužės pabaigoje pasodintų šalia pėsčiųjų ir dviratininkų tako tarp Druskonio ežero ir Vijūnėlio tvenkinio.

Sakurų alėja skirta Druskininkų garbės piliečiui Bronislovui Lubiui atminti, o šias japoniškas vyšnias kurortui padovanojo jo našlė Lidija.

Parinkęs Vokietijoje penkiolikametes sakuras, kurių lajos skersmuo sieks iki penkių metrų, japoniškų sodų ir bonsai žinovas alytiškis Kęstutis Ptakauskas tuomet tikino, kad ši veislė atlaiko ir keturiasdešimties laipsnių šaltį. „Mus baugino praėjusios žiemos ir pavasario šalčiai, bet visos 20 sakurų sukrovė žiedus. Manau, šį savaitgalį jau pradžiugins įspūdingas sakurų žydėjimas narcizų žiedų jūroje.

Mieste keliose vietose jau žydi ir magnolijos, nors nemažai jų iššalo. Gal ne visai tinkamos veislės mūsų klimatui“, - pasakojo savivaldybės architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo pavaduotoja Joana Verbickienė.

Jau dešimt metų kurorto gėlynus prižiūri vietinė bendrovė „Tvarka“ ir kasmet keičia jų raštus, kad svečiams ir patiems druskininkiečiams nenusibostų.

Visuose 4100 kvadratinių metrų gėlynų jau žydi tulpės, narcizai, našlaitės, o gegužės pabaigoje prieš kurorto šventę šias gėles pakeis vasarinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.