Vasarišką nuotaiką šią savaitę gali atvėsinti škvalas

Šiemet pirmasis balandžio dešimtadienis buvo 4–6 laipsniais šaltesnis nei įprasta, o iš debesų tuo metu dar krito sniegas. Vėliau temperatūros kreivė pamažu kilo į viršų ir mėnesio viduryje tapo artima daugiametei. Beveik tolygi orų šiltėjimo tendencija buvo stebima iki pat balandžio pabaigos.

Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė, sinoptikė

2013-05-07 08:34, atnaujinta 2018-03-07 03:52

Prasidėjęs paskutinis pavasario mėnuo dažniau lepino saulės šiluma ir temperatūra gana greitai kilstelėjo iki 20 laipsnių šilumos. O štai šią savaitę, atrodo, gegužė pradės ir vasaros orams būdingų meteorologinių reiškinių sezoną.

Ateinančiomis dienomis Lietuvoje turėtų vyrauti ne tik vasariška temperatūra, bet ir apsilankyti trumpi lietūs, lydimi perkūnijos griausmų, jų metu tikėtinas škvalas.

Antradienį debesų šiek tiek padaugės, tačiau saulė tarp jų pasirodys dar gana dažnai. Kai kur, labiausiai tikėtina, kad šalies vakaruose, truputį palynos, kitur išsilaikys sausi orai.

Pūs vidutinio stiprumo rytų, pietryčių vėjas. Oro temperatūra įdienojus pakils iki 18–23 laipsnių šilumos, prie jūros vyraus 15–17 laipsnių šiluma.

Trečiadienį debesuotumas ir toliau didės. Naktį vietomis, dieną jau didesnėje šalies dalyje kartais trumpai palis. Pietryčių vėjas pūs 5–10 m/sek. greičiu. Termometrai naktį rodys 7–12 laipsnių šilumą. Dieną oras jau šils iki 19–24 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį oras sušils dar labiau. Naktį atvės vos iki 9–14 laipsnių šilumos, o dieną vyraus 22–25 laipsnių temperatūra, vietomis gali sušilti ir iki 26–27 laipsnių karščio. Tik prie jūros oras bus gaivesnis ir kiek vėsesnis, čia bus 18–20 laipsnių šilumos.

Su vasariška šiluma daugelį šalies rajonų aplankys ir trumpos liūtys bei kai kur jas lydinti perkūnija.

Besikeičiančios krypties vėjas bus nelabai stiprus, bet dieną artėjant lietaus ir perkūnijos debesims yra tikimybė pajusti trumpalaikį vėjo sustiprėjimą. Vasarą formuojantis galingiems audros debesims tokie vėjo sustiprėjimai vadinami škvalais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.