Laukia tropinė savaitė: karštį plaus lietus su perkūnija

Kalendorinė vasara ką tik prasidėjo, o vasariški orai jau džiugina Lietuvos gyventojus nuo gegužės pradžios. Praktiškai visą gegužės mėnesį paros vidutinė temperatūra šalyje buvo būdinga liepos mėnesiui. Pavyzdžiui, gegužės 9-10-ą paros vidutinė temperatūra daug kur svyravo apie 20 laipsnių ir buvo 9 laipsniais aukštesnė už vidutinę daugiametę.

Kitą savaitę Lietuvoje šils iki 28 laipsnių, laukiam staigių liūčių su perkūnija.<br>R. Danisevičius
Kitą savaitę Lietuvoje šils iki 28 laipsnių, laukiam staigių liūčių su perkūnija.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Tatjana Kempi

Jun 2, 2013, 6:09 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:01 AM

Labai šilti orai prognozuojami ir šios savaitės pradžioje. Pirmadienį Lietuvos orus lems pietinio ciklono pakraštys. Daug kur numatomi trumpi lietūs, perkūnija. Perkūniją gali lydėti, kaip tai dažniausiai būna vasarą, škvalas ir kruša. Škvalo metu vėjo gūsiai sieks 15-20 m/s. Įdienojus oras sušils iki 23-28 laipsnių.

Pietinio ciklono įtaka išliks ir antradienį, todėl numatomi panašūs orai. Naktį vietomis, dieną daug kur palis. Kai kur griaudės perkūnija, dieną perkūnijos metu galimas škvalas, kruša. Pūs vidutinis šiaurės rytų, rytų vėjas, škvalo metu jo gūsiai sieks 15-20 m/s. Temperatūra naktį svyruos tarp 11-16, dieną tarp 23-28 laipsnių.

Trečiadienį ir ketvirtadienį atmosferos slėgis šalyje kils. Minėtas ciklonas pamažu praras savo jėgas. Kai kur trumpai su perkūnija palis tik dienomis. Perkūnijos metu vis dar išliks škvalo pavojus. Temperatūra naktį nukris iki 12-17, dieną pakils iki 24-29 laipsnių.

Penktadienį Lietuvą neilgam pasieks tolimas aukštesnio slėgio srities – anticiklono pakraštys. Bus daugiausia be lietaus. Vėjas silpnas. Naktį numatoma 10-15, dieną 22-27 laipsnių.

Savaitgalį ore vėl padidės nepastovumas, o tai reiškia, kad kasdien daug kur laukiami trumpi lietūs, vietomis galima perkūnija, dienomis kai kur škvalas ir kruša. Oro temperatūra vis dar bus gana aukšta. Dienomis ji daug kur svyruos apie 25 laipsnius, o kai kur 2-3 laipsniais viršys ją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.