Palangoje dėl tinklinio niokojo kopas

Palangos paplūdimyje netoli jūros tilto tinklinio aikštelei buldozeriu pradėtas lyginti paplūdimys aplinkosaugos specialistams sukėlė abejonių, ar tokie darbai nekelia grėsmės krantų apsaugai.

Tinklinio aikštelę paplūdimyje įrengiantys verslininkai išlygino anksčiau specialiai suformuotą paplūdimio kopų šlaitą.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Tinklinio aikštelę paplūdimyje įrengiantys verslininkai išlygino anksčiau specialiai suformuotą paplūdimio kopų šlaitą.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2013-06-02 14:39, atnaujinta 2018-03-06 00:09

Paplūdimyje smėlį buldozeris stumdė ketvirtadienį. Juo buvo lyginamas nuo kopų jūros link suformuotas nuolydis.

Kad audros metu pakilusios jūros bangos nepasiektų kopų, šį šlaitą dar prieš dvi savaites pagal krantotvarkos specialistų reikalavimus sustumdė kurorto komunalininkai.

Nuolydžiui suformuoti prireikė 470 kubinių metrų smėlio, o darbai kurorto įmonei kainavo apie 5 tūkst. litų.

Visą šį darbą per pusdienį niekais pavertė bendrovės „Vasaros vėjas” pasamdytas traktorininkas, kuris užsakovų nurodymu šioje vietoje pradėjo formuoti horizontalią aikštelę.

Išlyginto paplūdimio plotas siekė beveik pustrečio tūkstančio kvadratinių metrų.

Įmonės direktoriaus pavaduotojas Rolandas Lobanovas teigė, kad čia turįs savivaldybės leidimą įrengti pliažo tinklinio aikštelę, kuri veikė ir pernai.

„Pavasarį vėjas šioje vietoje supustė šlaitą, o mums sporto aikštynui reikia lygaus paviršiaus. Galėjome aikštelę lyginti nuo jūros pusės, bet tuomet nuo jos krašto iki vandens būtų likęs skardis. Todėl nusprendėme smėlį stumti nuo kopų”, – aiškino R.Lobanovas.

Jis sakė, kad lygiai taip pat pliažo tinklinio aikštelė buvo įrengiama ir pernai. Tada šie darbai niekam neužkliuvo.

Ketvirtadienį darbus paplūdimyje sustabdžiusi Palangos aplinkos apsaugos agentūros vedėja Ramunė Lukaševičienė R. Lobanovui artimiausiu metu ketina surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl paplūdimio bei kopų ardymo ir reljefo niokojimo.

Už tai numatoma nuo 500 iki 5 tūkst. litų bauda. Be to, bus reikalaujama atkurti buvusį paplūdimio nuolydį.

Nuo aplinkosaugininkų nukentėjo ir bendrovės pasamdytas traktorininkas 53 metų šventojiškis Justinas Alonderis.

Paaiškėjo, kad iš jo buldozerio ant smėlio varva tepalai. Už aplinkos teršimą pavojingomis medžiagomis jam bus skirta nuo 200 iki 400 litų bauda. Į paplūdimį iškviesti policijos pareigūnai J.Alonderiui dar skyrė baudą už tai, kad jo buldozeris buvo neperėjęs techninės apžiūros ir yra neapdraustas privalomuoju draudimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.