Ledo kruša Pakruojo rajono gyventojus išginė iš namų

Pakruojo rajono gyventojai priblokšti ir išgąsdinti. Linkuvos miestelį talžiusi lietaus ir ledo gabaliukų kruša nepraslinko be pasekmių. Purvinas vanduo apsėme Linkuvos miestelio gatves, šaligatvius, graužė kapinių žemę ir vartė paminklus, užtvindė daržus. Ledinis vanduo tekėjo net į žmonių trobas, todėl dalis gyventojų turės glaustis svetimuose namuose.

Po smarkios liūties Pakruojo rajono Linkuvos miestelį apsėmė purvinas vanduo. Jis net skverbėsi į žmonių namus.<br>A. Padora
Po smarkios liūties Pakruojo rajono Linkuvos miestelį apsėmė purvinas vanduo. Jis net skverbėsi į žmonių namus.<br>A. Padora
Daugiau nuotraukų (1)

Algis Padora

2013-06-07 23:20, atnaujinta 2018-03-05 18:48

Visas Linkuvos miestelis priminė potvynio siaubiamą Rusnę, Šilutės rajone. Sodybų vaizdai atsispindėjo purviname vandenyje, gatvėmis sruvo ne eismas, bet stichijos padariniai. Kai kur vanduo net įsiveržė į trobas. Dėl apgadintos kelio dangos Kapų ir Miško gatvėse buvo uždarytas eismas. Dalis Joniškėlio gatvės gyventojų dėl apgadintų namų artimiausiomis dienomis bus priversti glaustis pas kaimynus. Kitiems miestelėnams prireikė skubios ugniagesių-gelbėtojų pagalbos. Apsemtos Plento, Linkuvos, Ūdekų ir kitų gyvenviečių sodybos, suniokoti pasėliai ir daržovių derlius. Nelaimės valandą nukentėjusius žmones aplankė Linkuvos seniūnijos vadovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.