Kauniečio gėlė kana aukščio rekordą pagerino jau trečią kartą

Raudonų lapų puošiamo stiebo viršūnę S.Šatkus vakar pasiekė kopėčiomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Sep 16, 2013, 7:10 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:40 AM

70 metų našlys Stasys Šatkus yra užveisęs ištisą kanų plantaciją – jo sode auga net 68 šios rūšies gėlės. Darbštaus vyriškio kanos jau ne pirmą kartą įtraukiamos į šalies rekordų knygą.

2010 metais viena šių gėlių pasistiebė iki 2 metrų ir 93 centimetrų, bet po metų atsirado jos varžovė, pasiekusi 3 metrus ir 11 centimetrų. Šįmet užaugo trečia rekordininkė, artimiausią konkurentę pranokusi 20 centimetrų.

Raudonų lapų puošiamo stiebo viršūnę S.Šatkus vakar pasiekė kopėčiomis.

Šiomis dienomis jis išsiųs gėlės nuotraukas „Factum“ agentūrai, kurios atstovai užfiksuos jau trečią rekordą. Paprastai kanos užauga iki 2–2,5 metro.

S.Šatkus greta namo parinko tokią vietą, kad kanas nuo ryto iki vakaro glostytų saulės spinduliai. Šeimininkas dažnai jas laisto, per karščius – dukart per dieną.

Kad kanos geriau augtų, vyras supylė beveik pusės metro storio juodžemio sluoksnį, naudoja Olandijoje pagamintas ekologiškas trąšas. Šįmet 8 kanos užaugo aukštesnės nei 3,11 metro.

S.Šatkus kiekvieną rudenį iškasa gėlių gumbus be stiebų ir per žiemą juos laiko savo namo rūsyje. Vėlyvą pavasarį vėl jas pasodina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.