Miške radai beglobį šunį? Pamiršk gailestį, nes sulauksi baudos

Miške rastą beglobį šunį gyvūnų globėjams nesėkmingai įsiūlyti pabandžiusi šiaulietė sulaukė miesto valdininkų keršto. Užuot moteriai

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Oct 1, 2013, 5:54 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:40 PM

Šiaulietė verslininkė Rita praėjusį antradienį Pašvinio (Šiaulių r.) miške pamatė klaidžiojantį taksų veislės šunį. Moteriai pagailo utėlėto ir erkėmis apkibusio keturkojo, todėl nutarė jį paimti ir atiduoti gyvūnų globėjams.

Kitą rytą ji šunį nuvežė į Gyvūnų globos namus, bet ten jam vietos neatsirado. Gyvūnus mylinti moteris sau jo pasilikti nenorėjo, nes augina keturias kates.

„Iš pradžių buvau apšaukta, kad noriu melu atsikratyti savo šuns. Po to sulaukiau pretenzijų, kad atvežiau šunį iš rajono, o galiausiai sužinojau, kad čia nėra vietų“, – stebėjosi įstaigai už priimtą paklydėlį 100 litų paaukoti ketinusi šiaulietė.

Moteris išgirdo, kad šuo bus priimtas tik tada, jei tokį nurodymą duos Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius.

Savivaldybės vadovas telefonu neatsiliepė, todėl Rita pradėjo telefoninę kelionę po valdininkų kabinetus. Pavakarę Miesto infrastruktūros skyriuje šiaulietei buvo paaiškinta, kad kaip tik vyksta beglobių gyvūnų gaudymo paslaugos pirkimo konkursas.

Per trečiadienį beglobio šuns problemos išspręsti nepavyko, todėl atkakli moteris į savivaldybę paskambino ir ketvirtadienį. Telefonu atsiliepusi sekretorė patvirtino, kad problema žinoma ir ji netrukus būsianti išspręsta.

Galiausiai valdininkė paskambino verslininkei ir paprašė padiktuoti asmens duomenis – vardą, pavardę ir adresą. „Nustebau, kad tokie duomenys reikalingi, bet mane patikino, kad atsiųs specialistą. O kol šis pasirodys, paprašė palaikyti šunelį“, – pasakojo Rita.

Kam reikėjo jos asmens duomenų, šiaulietė sužinojo kitą rytą, kai paskambino daugiabutį administruojančios įmonės darbuotoja. Ji pareiškė gavusi signalą, kad bute nelegaliai auginamas didžiulis šuo, ir pagrasino, kad jeigu moteris nesumokės mokesčio už keturkojo laikymą, jai teks mokėti baudą.

„Apstulbau, nes supratau, kad man taip bando atkeršyti dėl beglobio šuns sutrukdyti valdininkai“, – mokesčių mokėtojų išlaikytinių elgesiu stebėjosi šiaulietė.

Šiaulių miesto savivaldybės atstovė Jūratė Rauduvienė patvirtino, kad iš tiesų vyksta viešasis pirkimas beglobių gyvūnų gaudymo paslaugai: „Konkursas yra įvykęs, bet nugalėtojas dar nepaskelbtas. Tačiau tai – ne priežastis nepriimti atvežto gyvūno.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.