Iš pakampėse surinktų spalvotų kamštelių vaikai kuria paveikslus

Pamatyti aplink mus esančias šiukšles, skatinti mąstyti „žaliai“, puoselėti kūrybiškumą ir ugdyti komandinį darbą. Tai svarbiausi tikslai, kuriuos sau kelia antrą kartą vyksiančio konkurso „Kamštelių vajus“ organizatoriai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2013, 3:17 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:00 AM

Kas yra „Kamštelių vajus“? – tai  švaros ir ekologijos konkursas visoms Lietuvos ugdymo įstaigoms, bendruomenėms ir šeimoms. Konkurso dalyvių prašoma rinkti plastikinius butelių kamštelius, kurti iš jų įvairius meninius kūrinius. Pernai vajui pasidavė 80, o šiemet – 198 komandos iš įvairių Lietuvos vietų.

Šiųmetis pirmasis kamštelių punktas jau atidarytas Alytuje, ten kamštelius ir iš jų sukurtus kūrinius pristatė 19 komandų iš lopšelių-darželių, mokyklų bei gimnazijų. Pasak konkurso organizatorių „Ekodaiktai.lt“ atstovės Livijos Norkūnienės, vaikai „pagavo bangą“ rinkdami kamštelius – vos pridavę surinktus kamštelius iš karto pradės ruoštis ateinantiems metams. Jaunimui patiko šis žaidimas.

Dalyvių krepšiuose projekto rengėjai rado ne tik plastikinių butelių kamštelius, bet ir kamštelius nuo dušo želė, prausiklių, šampūnų, net nuo flomasterių.

Todėl jie neabejoja, kad praėjusiais metais surinktas plastikinių kamštelių svoris – beveik 1000 kilogramų – šiemet bus viršytas, jau pirmąją dieną surinkta daugiau kaip trečdalis praėjusių metų svorio. Visi surinkti kamšteliai bus perduoti perdirbti bendrovei „Plasta“, kuri onkurso socialinis partneris.

Iš Alytaus „Kamštelių vajus 2013“ keliauja į Šiaulius, tada – į Panevėžį, Mažeikius, Klaipėdą, Marijampolę, o spalio 23 dieną finišuos Vilniuje.

Geriausi darbai iš plastikinių kamštelių bus eksponuojami sostinės prekybos centre „Panorama“ nuo spalio 29 iki lapkričio 16 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.