Vilniaus šaligatviai ryte virto čiuožyklomis, vakare pavojų kels lijundra

Trečiadienį ryte atrodė, kad Vilniuje nereikia įrenginėti atskirų čiuožyklų, nes tokiomis virto beveik visos gatvės. Į darbus net Gedimino prospektu skubantys vilniečiai paskubėti negalėjo, o kas skubėjo, netoli tenuėjo.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Dec 11, 2013, 10:59 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:23 PM

Miesto gatvėse slidu, nors matyti kiemsargiai, gramdantys ant šaligatvio nuolat užsitraukiantį ledo sluoksnį. Smėlio ant Gedimino prospekto šaligatvių pabarstyta, bet neatrodo, kad daug. Komunalininkai sako triūsiantys nuo 6 valandos ryto.

Ėjimas Gedimino prospektu trečiadienį ryte buvo keblus reikalas. Ant šaligatvio nuo Seimo iki Lukiškių aukštės pradžios dar matyti smėlio juostelė. Jei tiksliai ant jos pataikai, galima saugiai eiti.

Bet perkirtus Gedimino prospekto ir J.Tumo-Vaižganto sankryžą jau nesimatė smėlio, šaligatvis buvo slidus, nors vyrai ir moterys oranžinėmis liemenėmis gramdė sniegą nuo šaligatvio.

Vilniečiai būgštauja, kad šaligatviai menkai barstomi, nes kiemsargiai stojus žiemiškiems orams dirba iki išsekimo, bet atlyginimai jiems vėluoja, todėl greitai apskritai mes kastuvus ir nebebarstys, nebevalys šaligatvių.

„Iš tiesų, mes barstome gatves, smėlio turime apsčiai. Ne savivaldybės skolos kaltos dėl slidumos, oras toks. Barstyk nebarstęs, ryte greitai vėl apsitraukė ledas“, - aiškino „Naujamiesčio būsto“ direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Strigockis.

Jis sakė, kad kiemsargiai trečiadienį, prasidėjus atodrėkiui, į gatves su kastuvais išėjo 6 val. ryto. Technika į gatves išvažiavo 3 val. ryto.

M.Strigockis atkreipė dėmesį, kad Gedimino prospekto šaligatvis, Katedros aikštė grįstos granitinėmis plytelėmis, kurios slidesnės nei paprastos betoninės.

„Naujamiesčio būsto“ direktoriaus pavaduotojas taip pat perspėjo vilniečius būti ypač atsargiems vakare, nes numatoma lijundra.

„Jeigu nuolat lis ir pašals, pagalvių nepridėsime“, - sakė M.Strigockis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.