Savaitgalį Lietuva pajus žiemos alsavimą

Ateinantis savaitgalis bus kiek kitoks, nei jau tapę įprasta. Teigiamą oro temperatūrą ir lietų pakeis orai, kur kas labiau priderantys žiemos viduriui. Nuo šeštadienio pradėjęs smarkauti šaltukas sekmadienį gali spustelėti ir iki minus devynių.

Panašūs šalčiai šią žiemą jau buvo spustelėję gruodį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Panašūs šalčiai šią žiemą jau buvo spustelėję gruodį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

2014-01-06 16:31, atnaujinta 2018-02-17 21:45

Pasak sinoptikės Teresės Kaunienės, išsigąsti nereikėtų – kaip tik toks oras šiuo metu ir būtų normalus. „Nenormalu tai, kas vyksta dabar“, - sako sinoptikė. Ilgai užsitęsusi šiluma, spustelėjus staigiems šalčiams, gresia plikledžiais ir juos įprastai lydinčiomis traumomis.

Šalčiai savaitgalį turėtų apimti visą Lietuvos teritoriją, juos lydės sniegas.

Jeigu tikėsime toliau siekiančiomis Rusijos meteorologų prognozėmis, kitą savaitę dar labiau atšals. Oro temperatūra naktį gali pasiekti ir iki penkiolikos laipsnių šalčio. Pasak T.Kaunienės, jei šios prognozės ir išsipildytų, tai nebūtų šalčiausia šios žiemos temperatūra – iki penkiolikos laipsnių šalčio temperatūra buvo nukritusi ir gruodį.

Rusijos meteorologų skaičiavimais, šaltukas Lietuvoje ilgai neužsibus. Nuo kitos savaitės vidurio neigiamą temperatūrą dienomis vėl pradės keisti teigiama, išlįs daugiau saulės.

Panašūs orai turėtų išsilaikyti iki pat vasario. Orų tarnyba „Gismeteo“ prognozuoja, kad vasario pirmąją Vilniuje bus penki laipsniai šilumos. O pusiaužiemis – sausio 25-oji, kuomet, anot liaudies, ant kito šono verčiasi barsukas, bus kaip reikiant saulėta ir gana šilta.

Tai reikštų, kad iškišęs iš olos nosį barsukas išsigąs savo šešėlio ir spruks atgal miegoti, taip ir nepramankštinęs nugulėtų kaulų. Vadinasi, liks miegoti ant to paties šono ir miegos nebeilgai – po šiltos žiemos, taip ir beveik nepajutę jos malonumų, netruksime sulaukti ankstyvo pavasario.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.