Nemuno deltoje – pavasaris: paukščiai klega, gėlės žydi

Pernai sausio pradžioje Nemuno žemupyje garmėjo ledonešis, o šiemet pavasarine šiluma alsuoja visas kraštas. Miške auga voveraitės, pakelėse žydi ramunės ir pienės, ant nukritusių lapų plazda drugiai. Žemumose tarp keturių upių – Nemuno, Leitės, Šyšos ir Voryčios – banguoja potvyniu užlieti plotai. Vieškelių, vingiuojančių per juos, atkarpos po vandeniu – jau mėnuo.

Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

Jan 7, 2014, 7:40 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:17 PM

Bet dar nė karto nespustelėjo šalčiai, nesukaustė ledu, kaip pernai, tad vandens paukščių karalijoms gyvenimo gerovė užtikrinta. Pirmadienį daugiausia jų teko stebėti užlietose lankose aplink Sausgalvių (Šilutės r.) gyvenvietę. Gulbių – nebylių ir giesmininkių – pulkai telkėsi čia lyg pavasarį, garsas nuo jų krykavimo sklido labai toli.

O laukinių ančių ir kitų vandens paukščių tuntai, pakildami nuo plačių vandens paviršių netoli Žalgirių pamiškių, tiesiog gožė dangų sparnų šnaresiu ir negalėjo nestebinti gausa. Lyg būtų pavasaris, o ne sausio pirmoji savaitė.

Tolėliau žaliose pievose, kurios dar neapsemtos, ganėsi stirnų kaimenės, o po ražienas ir virš jų pabaidyti blaškėsi tūkstantiniai varnėnų pulkai. Vaizdas – lyg iš sugrįžusio pavasario dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.