Briedžio kančia suspaudė žmogaus širdį (papildyta)

Sekmadienio pavakarę šilutiškis Edvardas Lukošius, vaikštinėdamas po mišką Šyšgirių kaime, netoli Šilutės, norėjo pamatyti iš arčiau, kaip stuksena margieji geniai, ir eidamas atbulas vos neužgriuvo ant gulinčio briedžio. Tas briedis netrukus vos ne vos atsikėlė ir atsistojo atsirėmęs į medį.

Pirmadienį briedis buvo rastas jau nebegyvas.<br>S.Bielskio nuotr.
Pirmadienį briedis buvo rastas jau nebegyvas.<br>S.Bielskio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Stasys Bielskis

Jan 12, 2014, 7:14 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:44 PM

Šilutiškis įtarė, kad briedis gali būti arba pašautas, arba susirgęs pasiutlige. Bandė skambinti Valstybinei veterinarijos ir maisto tarnybai bei aplinkosaugininkams, bet jiems prisiskambinti nepavyko.

Portalas lrytas.lt sekmadienio vakarą susisiekė su aplinkos ministru Valentinu Mazuroniu ir paklausė jo, į ką tokiu atveju reikėtų skubiai kreiptis, nes tas briedis pirmadienio gali jau ir nebesulaukti.

V.Mazuronis paaiškino: „Manau, kad apie tai pirmiausia reikėtų informuoti Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentą, bet jūs man dabar skambinate 19 valandą vakaro, todėl jie, rytoj ryte gavę jūsų informaciją, privalėtų pasiaiškinti, kokia ten yra situacija.

Reikėtų pirmadienio rytą apie tai pranešti ir veterinarijos tarnybai, kuri irgi turėtų imtis atitinkamų veiksmų arba kreiptis į medžiotojus, kurie yra atsakingi už gyvąją gamtą“.

V.Mazuronis apgailestavo, kad šiuo metu ministerijos sistemoje dar nėra visą parą budinčių atsakingų darbuotojų, nes trūksta finansinių išteklių.

Kitą dieną, pirmadienį, į mišką nuvyko Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyresnieji specialistai Mindaugas Pečiulis ir Mindaugas Budvytis, kuriems pagelbėti sutiko Nemuno deltos regioninio parko vyr. specialistas-ekologas Robertas Kubilius.

Vyrai briedį rado toje pačioje vietoje, kur jis buvo pastebėtas sekmadienį. Žvėris be gyvybės ženklų gulėjo prie to paties medžio. Briedis buvo apsnigtas, nebegyvas.

Medžiotojai pirmadienį 13 val. 30 min. briedį išvežė iš miško, nugabeno pas privatų veterinarijos gydytoją skrodimui atlikti ir mirties priežasčiai nustatyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?