Nemoki genėti – gausi baudą

Pravažiuojant Telšiuose Muziejaus gatve, akis bado subjaurotas medis.

Telšiuose, Muziejaus gatvėje, ne tik miestelėnų, bet ir gamtosaugininkų dėmesį patraukė nemokšiškai nugenėtas medis.<br>G.Akavickienės nuotr.
Telšiuose, Muziejaus gatvėje, ne tik miestelėnų, bet ir gamtosaugininkų dėmesį patraukė nemokšiškai nugenėtas medis.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

2014-01-15 23:54, atnaujinta 2018-02-17 11:56

Namo atstovė gavo leidimą ir susirado žmogų, kuris atliktų šį, iš pirmo žvilgsnio paprastą, darbą. Čia ir nutiko bėda – nežinia savo iniciatyva ar paprašytas gyventojų, genėtojas persistengė. Netinkamai nugenėta liepa patraukė ne tik telšiškių, bet ir gamtos sergėtojų dėmesį. Kadangi nugenėti medį nusprendė dauguma namo gyventojų, būtų gražu, kad ir baudą jie draugiškai pasidalintų. Tam pritarė ir Telšių rajono agentūros vyresnioji specialistė R.Stankuvienė. Už nemokšiškai nugenėtą medį pažeidėjai paskirta pusė minimalios baudos – 100 litų. Beje, už tokius pažeidimus gresia nuo 200 iki 700 litų bauda. Muziejaus gatvės gyventoją išgelbėjo tai, kad ji turėjo leidimą nugenėti medį. „Tačiau leidimas buvo išduotas pašalinti apatines medžio šakas nuo namo pusės“, – paaiškino Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Telšių rajono agentūros vyresnioji specialistė R.Stankuvienė. Norėtų išvis nupjauti

Apsilankius name, kurio kieme auga didžiulė liepa, sutikti gyventojai buvo patenkinti nugenėjimo darbais. Viena močiutė net pasisakė už tai, kad tą liepą iš viso reikėję nupjauti, nes jos lapai šiukšlina.

Kažkada jauną medelį prie namo pasodinę telšiškiai nesusimąstė, kad po daugelio metų užaugs galingas medis, kuris pradės trukdyti. „Keista pas mus tvarka – pasodinti medį nei leidimo, nei atsiklausimo nereikia, o norint jį nupjauti, ar nors kiek pamažinti, reikia nueiti kryžiaus kelius“, – dejavo pašnekovė. Aplinkos apsaugos darbuotojai prašo gyventojų jokiu būdu nekurti tokių „meno šedevrų“ kaip nugenėtas medis Muziejaus gatvėje ir primena, kad tokie savavališki darbai užtraukia baudas. Norint nupjauti ar apgenėti medžius reikia kreiptis į aplinkos apsaugos specialistus ir gauti leidimą. Specialistai atvyks į vietą ir nuspręs medžio likimą. Be leidimų galima genėti ir pjauti tik vaismedžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.