Šalčio triūsą jau įvertino čiuožimo mėgėjai

Ledo ritulio entuziastai panevėžiečiams padovanojo lauko čiuožyklą. O šilutiškiams tokią dovaną įteikė gamta – šaltis lygiai užtraukė potvynio užlietas pievas, rašo „Lietuvos rytas“.

Panevėžyje savaitgalį atidaryta čiuožykla. Ja pasirūpino ledo ritulio mėgėjai.<br>M.Kuchalskio nuotr.
Panevėžyje savaitgalį atidaryta čiuožykla. Ja pasirūpino ledo ritulio mėgėjai.<br>M.Kuchalskio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė, Aldona Aleksėjūnienė

Jan 21, 2014, 7:29 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:24 AM

Vien per sekmadienį naujoje Panevėžio aikštelėje, įkurtoje šalia „Aukštaitijos“ sporto komplekso, pačiužinėjo keli šimtai miestiečių. Tarp čiuožinėjančių vaikų buvo matyti jų tėvų ir net senelių.

Kai kurie vyresnio amžiaus panevėžiečiai prisiminė, kad kaip tik toje pačioje vietoje šalia centrinio miesto stadiono buvo senoji ledo aikštelė. Ji veikė daugiau nei prieš tris dešimtmečius.

Dovanojo aikštelės atitvarus

Praėjusių metų pabaigoje vienos Suomijos bendrovės atstovai Panevėžiui dovanojo ledo aikštelės atitvarus.

Dovanos pargabenimu pasirūpino miesto ledo ritulio klubo sportininkai. Šios sporto šakos entuziastai verslininkai ne tik sumokėjo už gabenimą, bet ir paruošė vietą ledui.

Teko specialia technika nukasti grunto sluoksnį maždaug 1000 kvadratinių metrų plote. Šie darbai kainavo per 10 tūkst. litų.

Ant atsivėrusio seno asfalto buvo išlietas beveik 10 centimetrų storio ledo sluoksnis.

Treniruosis tik vakarais

„Mūsų komandos sportininkų amžiaus vidurkis – 45 metai. Dauguma ledo ritulį žaidžiame nuo sovietmečio.

Gėda pasakyti, bet Panevėžyje nebuvo kur treniruotis, todėl dažniausiai du kartus per savaitę važiuodavome treniruotis į Šiaulius. O tai nemažai kainuoja.

Todėl vyrai nusprendė patys investuoti pinigų, kad mieste atsirastų ledo aikštelė“, – pasakojo verslininkas ir miesto Ledo ritulio klubo prezidentas Eugenijus Zapalskis.

Miesto ledo ritulininkai aikštelėje treniruotis ketina vakarais. Visą kitą laiką ant išlieto ledo galės čiuožinėti miestiečiai.

Šią žiemą čiuožėjams nereikės pirkti bilietų.

Kitais metais naujoje čiuožykloje tikimasi įrengti dirbtinę ledo šaldymo įrangą. Taip pat bus pradėtos nuomoti pačiūžos.

Pievos virto čiuožyklomis

Kitoje šalies dalyje – Pagėgių, Šilutės, Klaipėdos rajonuose – lankose kiek akys užmato iki pat horizonto jau blizga ledo laukai.

Potvynio užlietas pievas paversti čiuožyklomis pasirūpino šaltis.

Savaitgalį vėjas buvo stiprus, jis nestorą sniego sluoksnį nupustė, sunešė į natūralias sąvartas ir atviri pliko ledo plotai kaipmat sulaukė pramogautojų.

Iš Šilutės prie potvynio užlietų ir šalčio sustingdytų ledo laukų važiavo jauni žmonės, pasiilgę žiemos pramogų po atviru dangumi.

Dalis žmonių pačiūžomis raižė nedidelius ledo plotelius tarp Žalgirių miško medžių.

Nuo liūčių ir Kuršių marių štormų į žemumas išsilieję Nemuno intakai Gėgė, Leitė, Minija, Šyša, Tenenys, Veiviržas paskandino beveik dešimt tūkstančių hektarų teritoriją ir užliejo šešiolikos vietos kelių, einančių per tris savivaldybes, ruožus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.