Dėl kiaulių maro ministras pakeitė Medžioklės taisykles

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis dėl šalyje aptiko afrikinio kiaulių maro (AKM) užkrato skubiai pakeitė Medžioklės taisykles. Nuo šiol yra draudžiama šerti medžiojamuosius gyvūnus 10 km zonoje nuo Lietuvos – Baltarusijos sienos.

Imamasi veiksmų afrikiniam kiaulių marui pažaboti.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Imamasi veiksmų afrikiniam kiaulių marui pažaboti.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2014, 11:31 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:29 AM

„Nusprendėme nelaukti ir iš karto imtis veiksmų. Šėryklos vilioja gyvūnus, todėl didėja galimybė, kad daugiau užsikrėtusių gyvūnų pasieks mūsų šalies teritoriją iš Baltarusijos“, – sako V.Mazuronis. Sausio viduryje, kai Lietuvoje dar nebuvo nustatytas AKM atvejis, Aplinkos ministerija leido šernus medžioti ištisus metus. Sprendimu buvo siekiama mažinti galimą AKM grėsmę. Šiuo metu šis sprendimas tebegalioja.

Sausio 17 dieną aplinkos ministras kartu su Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija viešai kreipėsi į visus šalies medžiotojus, ragindami aktyviau medžioti šernus.

Aktyvesnė šernų medžioklė pasienyje su Baltarusija buvo skatinama ištisus metus, tačiau šios priemonės nepadėjo sustabdyti AKM plitimo – sausio 24 dieną du užkratą nešioję šernai aptikti pietų Lietuvoje.

Trečiadienį Vyriausybėje numatomas pasitarimas, kurio metu bus priimti ir kiti sprendimai dėl AKM suvaldymo. Neatmetama galimybė, kad šalyje gali būti skelbiama ypatingoji padėtis.

Aplinkos ministerija taip pat šiuo metu rengia Šernų populiacijos mažinimo planą, kurį planuoja pristatyti sausio 29 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.