Speigas Klaipėdos uoste pavertė laivą ledo skulptūra

Klaipėdos uoste prišvartuotas neįprastas laivas, išsiskiriantis ne savo parametrais ar atgabentu kroviniu, o itin neįprasta išvaizda. Siaučiant audrai jūroje ir spiginant šalčiui, su Panamos vėliava plaukiojantis laivas „Usolie“ apsitraukė storu ledo sluoksniu ir šiuo metu primena plaukiojančią ledo skulptūrą.

Ledu apsitraukęs laivas primena plaukiojančią skulptūrą.<br>Uosto direkcijos nuotr.
Ledu apsitraukęs laivas primena plaukiojančią skulptūrą.<br>Uosto direkcijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2014, 4:30 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:36 PM

„Priimti šį Šiaurės jūroje ledu apsitraukusį laivą uostininkams buvo iššūkis, mat tokių atvejų būna itin retai. Buvo apšalę laivo švartavimo mechanizmai, apledėjęs laivas buvo netekęs manevringumo. Be to, įlipti į ledu aptrauktą laivą locmanams pavyko ne iš pirmo karto, tačiau dėl jų profesionalumo laivas buvo saugiai įplukdytas į Klaipėdos uostą“, – teigė Klaipėdos uosto kapitonas Adomas Alekna.

225 m ilgio ir 32,24 m pločio laivas atgabeno fosfatus, jis prišvartuotas prie 8 ir 9 krantinių. Dėl laivą apgaubusio storo ledo sluoksnio krova nesustojo. Laivo triumus ketinama iškrauti, kai jie bus atitirpdyti ir juos bus įmanoma atidaryti. Nukrovus dalį krovinio iki leistinos grimzlės (11,5 m), laivas bus peršvartuotas prie 68 krantinės.

Didesnių problemų ši žiema Klaipėdos uostui nesukėlė, laivyba vyko sklandžiai. Šią savaitę buvo prišvartuotas „panamax“ tipo laivas „Peace pearl“. Jo ilgis – 225 m, plotis – 32,26 m.

Klaipėdos uostas – vienintelis neužšąlantis Baltijos šalių jūrų uostas. Laivyba čia vyksta ištisus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?