Kas bendro tarp orų ir reklamos aukų?

Automobilį Paliūniškio gatvėje Panevėžyje palikęs gyventojas gali dabar save vadinti reklamos arba orų auka. Kaip pažiūrėsi. Ant naujo jo "Ford Mondeo" automobilio užvirto reklamos skydas. Be abejo, skydas griuvo neatlaikęs vėjo gūsio. Ir atsitik tu man šitaip - aplink automobilių aikštelė tuščia. Sinoptikai sako, kad taip galėjo nutikti dėl smarkių 15–20 m/sek. pietryčių vėjo gūsių.

Panevėžietis tapo reklamos auka.<br>R.Stundžienės nuotr.
Panevėžietis tapo reklamos auka.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė

2014-02-01 09:11, atnaujinta 2018-02-16 20:17

Paskutinę sausio mėnesio dieną Lietuvą pasiekė Atlanto ciklono rytinis pakraštys su atmosferos frontu.

Daug kur snigo, pustė. Smarkūs 15–20 m/sek. pietryčių vėjo gūsiai kėlė trumpalaikes pūgas. O štai temperatūros kreivė pamažu jau ėmė kilti į viršų, termometrai rodė 7–11 laipsnių šaltį.

Šeštadienį saulė tarp debesų pasirodys tik kartais. Didesnėje šalies dalyje šiek tiek pasnyguriuos. Nerimstantis vėjas pustys jau iškritusį sniegą ir toliau kels trumpas silpnas pūgas.

Pietų, pietryčių vėjo gūsiai sieks 15–19 m/sek.

Vietomis tarp snaigių gali įsimaišyti atšalę vandens lašeliai, todėl išliks geros sąlygos formuotis lijundrai ir plikledžiui.

Temperatūra įdienojus svyruos nuo 1–3 laipsnių šalčio pajūryje iki 7–9 laipsnių šalies rytuose.

Sekmadienį kai kur, didžiausia tikimybė, kad vakariniuose rajonuose, numatomi nedideli krituliai, lijundra ir plikledis.

Ūžaujantis vėjas silpnės labai lėtai, naktį 15–20 m/sek. gūsiai bus fiksuojami dar daugelyje regionų, o dieną jau tik vietomis.

Naktį temperatūra pažemės iki 6–11, prie jūros – iki 3–5 laipsnių šalčio, dieną šaltukas sieks 2–7 laipsnius, o prie jūros laikysis apie 0 laipsnių temperatūra.

Pirmadienį orai keisis nedaug, bet gerokai susilpnės vėjas, jo greitis bus tik 6–11 m/sek.

Nuo antradienio iki penktadienio virš Lietuvos savo įtaką vėl sustiprins anticiklonas. Kritulių tikimybė nedidelė. Pūs vidutinio stiprumo pietryčių vėjas.

Temperatūra antradienio ir trečiadienio naktimis kris iki 7–12 laipsnių šalčio, dienomis džiugins 1–6 laipsnių šaltukas.

Ketvirtadienį ir penktadienį iš pietų plūstelės šiltesnis oras, tad temperatūra ir toliau kils.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.