Brakonieriavusiam Panevėžio verslininkui – nemalonumai

Panevėžietis medžiotojas, medžiojęs Rokiškio rajone, tikėjosi namiškius pradžiuginti sėkmingu laimikiu. Tačiau dvi stirnas nušovęs vyras buvo sulaikytas, jam gresia dideli nemalonumai.

Brakonierius įkliuvo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Brakonierius įkliuvo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Mar 1, 2014, 1:57 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:45 PM

Penktadienio rytą, apie 8 valandą Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai gavo pranešimą, kad Rokiškio rajone vyksta neteisėta medžioklė. Į Panemunėlio seniūnijoje esantį Sietuviškio kaimą nuvykę inspektoriai pastebėjo sprunkančio brakonieriaus visureigį. Taip pat surado dvi neleistinu būdu sumedžiotas stirnas.

Vieną nušautą stirną pareigūnai rado pas vietos gyventoją. Kaimietis jau buvo išdorojęs sumedžiotą grobį ir paslėpęs. Žvėries mėsa, kailis ir viduriai buvo paslėpti po ugniakuru. Kitas nušautas žvėrelis buvo atitemptas į lauką ir ten paliktas. Mat brakonierius išsigando atvykusių gyvosios gamtos apsaugos inspektorių.

Visureigiu iš nusikaltimo vietos sprukusius du vyrus inspektoriai bandė persekioti. Tačiau brakonieriaus automobilis dideliu greičiu nurūko aplinkiniais keliais. Bėgliai tikėjosi, kad persekiotojai nespėjo pamatyti jų visureigio numerių.

„Mes žinojome jų numerius ir kreipėmės pagalbos į Kupiškio policijos pareigūnus. Jie laukė ant kelio ir sustabdė nuo Rokiškio pusės atvažiuojantį panevėžiečio visureigį. Jame rado medžioklinį ginklą su slopintuvu ir elektriniu optiniu taikikliu. Kartu važiavo ir dar vienas vyras. Nors ginklo savininkas yra medžiotojas, tačiau jis Rokiškio rajone brakonieriavo“, – sakė Panevėžio regiono aplinkos pasaugos agentūros gyvosios gamtos inspekcijos viršininko pavaduotojas Gaudentas Baikauskas.

52 – jų panevėžietis verslininkas, parduotuvės savininkas, dėl šio pašaudymo turės daug nemalonumų. Jis buvo sulaikytas. Jau 12 metų medžiotojo bilietą turinčiam vyrui gresia netekti teisės medžioti net trejus metus. Įrodžius brakonieriavusio panevėžiečio kaltę (o įrodymų netrūksta) iš jo bus konfiskuotas ginklas. Be baudos verslininkui teks sumokėti ir už gyvajai gamtai padarytą žalą beveik 11 tūkstančių litų.

Penktadienį sugautas brakonierius buvo sulaikytas. Dėl jo neteisėtos medžioklės pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 272 straipsnį. Jis numato bausmę nuo baudos, arešto iki laisvės atėmimo dvejiems metams.

Panemunėlio seniūnijos Sietuviškių kaimo gyventojas, kurio namuose buvo rasta brakonieriaus nušauta stirna, taip pat turės nemalonumų. Jo namuose gamtos inspektoriai rado įstatymo draudžiamų turėti žvejybai skirtų tinklų. Jam irgi gresia aplinkosaugininkų sankcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.