Girtaujantys pramogautojai ežero dugną buvo pavertę sąvartynu

Kalnas senų padangų, surūdijęs narvas, maišai plastikinių pakuočių ir nesuskaičiuojama daugybė tuščių butelių – toks šeštadienį Vilniaus Gelūžės ežerą valiusių narų laimikis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Steponėnė

Apr 12, 2014, 6:19 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:08 PM

Apie 30 narų darbavosi daugiau nei dvi valandas ir visą laiką nepaliovė traukti šiukšlių iš vandens. O pradėję sklaidyti pakrantėje augančius meldus narai nespėjo nešti į krantą maišų su tuščiais alaus ir degtinės buteliais – nuėjus vos keletą metrų maišas tapdavo nebepakeliamas.

Vandenyje – išgertuvių liekanos

Narai rado ir keistenybių. Bene įdomiausi jų radiniai – neaiškiomis aplinkybėmis vandenyje atsidūrusios net devynios automobilių valstybinių numerių lentelės. Aštuonios iš jų – komplektai, nulupti nuo keturių automobilių.

Vieno iš populiariausių Vilniaus ežerų tvarkymą surengė Laisvojo nardymo ir povandeninės žūklės asociacijų federacija. Jos vadovas Bronius Šešplaukis neslėpė nesitikėjęs tokios gausybės šlamšto.

Akivaizdu, kad daugiausiai šiukšlių palikta prie ežero girtaujančių kompanijų. Didžiąją dalį šiukšlių sudarė stikliniai buteliai ir alaus „bambaliai“.

„Tikrai daug šiukšlių. Narai buvo nusiėmę ląstus, ėjo per nendryną ir maišais nešė butelius“, - pasakojo pašnekovas.

Teršia ten, kur maudosi

Narai ištraukė ir didelį surūdijusį bei sulūžusį narvą. Jis – labai pavojinga šiukšlė, nes surūdiję strypai gali stipriai sužaloti besimaudančius.

B.Šešplaukis apgailestavo, kad žmonės taip nesaugo savo aplinkos ir mėto butelius į vandenį. „Mūsų tikslas – parodyti, kas darosi po vandeniu“, - sakė jis.

Trims dešimtims narų vandenyje padėjo gausus būrys bendraminčių ant kranto bei trimis valtimis šiukšles į krantą gabenę pagalbininkai.

Ežero tvarkyme dalyvavo ne tik vilniečiai – federacija vienija šešis klubus iš visos Lietuvos, taigi buvo atvykusių ir entuziastų iš Šiaulių, Panevėžio, Jonavos ir kitų miestų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.