Trešnė milžinė kauniečius vėl džiugina žiedais

Laisvės alėjos 27-ojo namo kieme, visai šalia Soboro, gyventojus ir praeivius džiugina milžiniško aukščio trešnė. Namų apsuptyje augančio baltais žiedais aplipusio medžio pasižiūrėti atvyksta net ekskursijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

May 3, 2014, 3:10 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:01 AM

Įspūdinga trešnė lyg nuotaka balta puošnia suknele pasidabino šios savaitės pradžioje, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Pasižiūrėti vaismedžio, jo nufotografuoti užsuka po Kauno centrą vaikštantys kauniečiai, miesto svečiai ir net jaunųjų botanikų grupės.

Vietos gyventojai tikino, jog žmonės apie šį milžinišką vaismedį sužino vieni iš kitų, netrūksta tokių, kurie pasigėrėti žydinčia trešne atskuba kiekvieną pavasarį.

„Neseniai pasižiūrėti į mūsų gražuolę sugužėjo turistų iš užsienio grupė. Čia juos atvedė gidas“, – pasakojo vienas iš kiemo gyventojų Teodoras.

Vyro teigimu, šiam vaismedžiui turėtų būti apie keturiasdešimt metų. Jo kamieno apimtis yra maždaug metro, o aukštis daugiau kaip 25 metrus. Kiek pavyko sužinoti gyventojams, tai – bene aukščiausia Kaune auganti trešnė.

Aplinkinių namų gyventojai neslėpė, jog pavasarį jie grožisi trešnės žiedais, o vasarą mėgaujasi burnoje tirpstančių vaisių skoniu.

„Prinokus uogoms ant žemės ištempiame užuolaidą ar medžiagos gabalą, į kurį jos byra. Kasmet prirenkame ne vieną kibirą trešnių, iš kurių verdame net kompotus ir uogienes. Tiesa, vienais metais derlių nuniokojo didžiulė kruša, tada uogų turėjome mažai“, – atvirai pasakojo gyventojas.

Kauniečiai sakė nebijantys valgyti miesto centre augančio vaismedžio uogų. Jų teigimu, pakelėse augančių medžių uogos, kurių netrūksta turguose, užterštos dar labiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.