Orai pamažus šils, pietryčiuose - ir lis

Stiprios gegužės pradžios šalnos ir užsitęsęs vėsių orų laikotarpis pristabdė pavasario skubėjimą. Tačiau orams šylant augalija ims vešėti sparčiau.

Lietaus debesys kaupsis virš Dzūkijos.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Lietaus debesys kaupsis virš Dzūkijos.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė

May 15, 2014, 9:54 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:41 PM

Pernai pavasario tėkmės beveik nepajutome.

Po užsitęsusios žiemos staiga atšilo ir jau gegužės pradžioje džiaugėmės vasara, rašo „Lietuvos rytas".

Pirmąjį dešimtadienį dienos temperatūra šoktelėjo iki 27–29 laipsnių šilumos. Pernykštę gegužę 25 laipsnių ir aukštesnė temperatūra daugelyje vietovių užfiksuota net 8–9 dienas.

Ilgiausiai, net penkias dienas iš eilės, karštų orų laikotarpis truko antrąjį gegužės dešimtadienį. Tada nustatyta ir aukščiausia mėnesio temperatūra – Klaipėdoje ji siekė 31,1 laipsnio karščio.

Nors šiemet pirmoji gegužės pusė šiluma smarkai atsilieka ne tik nuo pernykštės, bet ir nuo daugiamečio vidurkio, dar turime laiko pasivyti, o gal net ir nurungti ankstesnius rekordus.

Pavasarį orų kaita dažnai būna staigi.

Ankstesniais metais buvo ypač ryškus perėjimas į vasarą, kai per porą dienų temperatūra pasikeisdavo daugiau nei 10 laipsnių.

Nors artimiausiomis dienomis tokio staigaus šuolio į vasarą nenumatoma, orai pamažu šils. Tik naktys vis dar bus gana vėsios, ypač Šiaurės Lietuvoje.

Ketvirtadienį orus Lietuvoje lems nuo Anglijos įstrižai Europos į šiaurės rytus nutįsusi aukšto slėgio juosta. Numatomi sausi orai.

Šiaurės vakarinėje šalies dalyje bus beveik giedra, pietryčiuose – debesų daugiau, tačiau saulės nepasigesime. Pūs stiprokas šiaurės rytų vėjas.

Temperatūra svyruos tarp 15 ir 18 laipsnių, Dzūkijoje kils iki 19 laipsnių šilumos.

Penktadienį šalies pietryčiuose debesų pasirodys dar daugiau.

Naktį Dzūkijoje vietomis palynos, dieną lietus pasistūmės truputį šiauriau, tačiau toliau šalies pietryčių neišplis. Vėjas vis dar pūs iš šiaurės rytų, jo intensyvumas beveik nesikeis.

Temperatūra naktį pasiskirstys tarp 4 ir 9 laipsnių, Žemaitijos šiaurėje bus tik apie 3 laipsnius šilumos, dieną šils nuo 16 iki 20 laipsnių.

Šeštadienį šilumos sulauksime daugiau.

Dieną temperatūra daug kur sieks 20 laipsnių ir daugiau. Pietryčių Lietuvoje tikimasi lietaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.