Koks oras bus savaitgalį?

Šią savaitę Lietuvoje vyravo vidutiniškai šilti ir gana lietingi orai. Nuo birželio pradžios lietus kasdien fiksuojamas didesnėje šalies dalyje, intensyviau lijo naktimis.

Trumpas liūtis lydės perkūnijos.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Trumpas liūtis lydės perkūnijos.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė

Jun 6, 2014, 9:37 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:21 AM

Penktadienį per šalį iš vakarų į rytus slinks šaltasis atmosferos frontas. Daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs su perkūnija. Prie jūros ir Vakarų Žemaitijoje lynos nuo ankstyvo ryto, apie vidurdienį lietaus debesys aktyvės ir bus jau ties Vidurio Lietuva.

Rytinius rajonus atmosferos frontas pasieks vakarėjant ir kadangi čia spės įšilti labiausiai, trumpas liūtis lydės ne tik perkūnijos, bet ir staigus vėjo sustiprėjimas iki 15–18 m/sek.

Pajūryje temperatūra šią dieną tepakils iki 16–18 laipsnių, Žemaitijoje ir centriniuose rajonuose šils iki 21–23 laipsnių, šalies rytuose bus 24–25 laipsnius šilumos.

Ateinančios nakties pirmoje pusėje trumpi lietūs vis dar šniokš rytiniuose rajonuose, kai kur griaudės perkūnija. Po vidurnakčio lietaus debesys pamažu sklaidysis ir trauksis į Baltarusiją. Temperatūra svyruos nuo 9 iki 14 laipsnių šilumos, kai kur vakariniuose rajonuose oras vės iki 6–8 laipsnių.

Šeštadienio dieną trumpai palynos tik kraštiniuose rytiniuose rajonuose, galima perkūnija. Kitur lietaus tikimybė bus maža, dangus giedrės. Pūs vidutinio stiprumo, nepastovios krypties vėjas.

Temperatūra įdienojus pakils iki 20–25 laipsnių.

Sekmadienio naktį vakariniuose rajonuose trumpai palynos. Dieną negausus lietus slinks per Vidurio ir Rytų Lietuvą. Vėjas ir toliau kaitalios savo kryptį, naktį jis bus silpnesnis, o dieną sustiprės iki 5–10 m/sek.

Naktį temperatūra pažemės iki 8–13 laipsnių šilumos, dieną tarp debesų žvilgčiojanti saulė orą sušildys iki 21–26 laipsnių šilumos.

Margarita Kirkliauskaitė yra sinoptikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.