Palankūs orai poilsiautojams

Sekminėmis užsibaigė didieji pavasario darbai. Prasidėjo vasaros darbymetis.

Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė

Jun 10, 2014, 11:56 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:23 AM

Ankstyvas pavasaris paankstino sezoninių darbų eigą. Kaimuose jau kvepia šienaujamos pievos, pamiškėse rausta žemuogės.

Bet vasaros pradžios orai ne tik džiugina šiluma, kviečiančia atsigaivinti prie vandens telkinių, bet jau paliko ir niokojančių gamtos stichijos ženklų. Penktadienį audros debesis su liūtimi ir kruša labiausiai siaubė Telšius. Per 4 valandas čia prilijo 83 mm lietaus, t.y. daugiau nei standartinė birželio kritulių norma. Krušos leduko skersmuo siekė apie 2 cm.

Savaitgalį orai šalyje jau buvo ramesni. Tik Sekminių naktį ir rytą gaivino trumpas nedidelis lietus, vietomis palydimas nestiprios perkūnijos.

Šiandien mūsų šalies orus lems siaura aukšto slėgio juosta, nutįsusi nuo Skandinavijos per Baltijos jūrą. Vyraus saulėti orai, tik rytinėje šalies pusėje įdienojus dangumi iš šiaurės į pietus plauks šviesių kamuolinių debesų voros.

Lietaus nenumatoma. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės vakarų, šiaurės vėjas. Dieną temperatūra daug kur kils iki 23–26 laipsnių, kai kur pietiniuose rajonuose pasieks 27 laipsnius, pajūryje bus apie 20 laipsnių.

Rytoj nedidelis aukšto slėgio židinys praslinks per Lietuvą, orai bus sausi, ramūs, šilti, palankūs ir ilsėtis, ir šienapjūtės darbams.

Naktis bus giedra, tyki, gaivi. Temperatūra paryčiais nukris iki 10–12 laipsnių, šiaurės vakariniuose šalies rajonuose netgi truputį žemiau 10 laipsnių.

Diena bus panašiai kaip šiandien: daugiausia saulėta, tik šalies rytuose tikimasi daugiau šviesių debesų. Temperatūra kils iki 22–27 laipsnių, prie jūros bus apie 20 laipsnių. Vyraus nestiprus šiaurinių krypčių vėjas.

Šiandien – Dianos, Liutgardos, Galindo, Vingailės, Margaritos vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.