Bebrai Jonavos rajone „susprogdino“ kelią

„Gelbėkite, kažkas susprogdino kelią“, – tokio pagalbos šauksmo trečiadienio rytą sulaukė Šveicarijos seniūnijos specialistai.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

Jun 11, 2014, 2:59 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:23 PM

Tačiau nuvykus į nurodytą vietą Barborlaukio kaime Vingio gatvėje paaiškėjo, kad jokio sprogdinimo nebuvo, o kaltė dėl sugadinto kelio tenka bebrams. Šie „sprogdintojai“ užkimšo perlaidą, o patvinęs vanduo išplovė kelią.

„Tai – ne pirmas kartas, kuomet žalos pridaro bebrai. Gaižiūnuose taip pat teko daryti naują perlaidą, įrenginėti gaudykles“, – jonavoszinios.lt sakė Šveicarijos seniūnas Algirdas Paplonskis.

Dėl sugadinto kelio daugiausiai rūpesčių turės vienos sodybos gyventojai, kurie šiuo keliu nuolatos naudojasi. Pasak A.Paplonskio, kol bus sutvarkyta ši kelio atkarpa, gyventojams, norintiems patekti į namus ar išvažiuoti, teks naudotis kitu keliu.

„Ten yra dar vienas kelias, tad žmonės tikrai neliko įkalinti savo namuose“, – sakė A.Paplonskis.

Kiek kainuos sutvarkyti bebrų padarytus nuostolius, kol kas nežinoma, tačiau įprastai tokie darbai atsieina maždaug nuo penkių tūkstančių litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.