Vienas laikotarpis baigėsi. Sinoptikai brėžia naują liniją

Lietuvoje šviesių, saulėtų ir šiltų orų laikotarpis baigėsi. Ketvirtadienį ilgesnį laiką dangumi plaukė tamsūs debesys, daug kur trumpai, bet menkai palijo. Vidurdienį temperatūra tesiekė 15–19 laipsnių. Nors popiete debesys ėmė sklaidytis, buvusių vasariškų orų nuotaika jau negrįžo, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Alma Nagelytė

Jun 13, 2014, 8:12 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:59 PM

Daugiausia saulės ir šilčiausia šią savaitę buvo antradienį. Temperatūra daugelyje šalies rajonų siekė 23–26, Kybartuose – beveik 27 laipsnius šilumos. Pajūryje savaitės pradžioje temperatūra kilo iki 22 laipsnių šilumos. Savaitės viduryje šiluma jau pamažu slūgo, o vakar mūsų šalies link patraukė dar vėsesnio oro srautas.

Penktadienį į Lietuvą atplauks jau kur kas storesni ir vandeningesni debesys. Lietus apims visą šalį ir greičiausiai nebus trumpalaikis. Vienas liūtis po trumpos pertraukėlės keis kitos. Rytiniuose ir pietiniuose rajonuose griaudės perkūnija. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų vėjas.

Temperatūra taip pat nebus vasariška – nuo 15 iki 19 laipsnių šilumos.

Nedžiugins poilsiautojų ir savaitgalio orai, nebent futbolo mėgėjų nuotaiką skaidrins pasaulio čempionatas.

Niūrūs orai bus šeštadienį. Dangus išliks gana debesuotas. Protarpiais lis, nors jau silpniau nei penktadienį. Kai kur dienos pabaigoje sugriaudės perkūnija.

Dieną šiaurės vakarų vėją keis šiaurės, kuris pajūryje sustiprės iki 15 m/sek., jūroje keldamas nemažas bangas.

Temperatūra naktį numatoma nuo 9 iki 13 laipsnių, dieną – nuo 15 iki 19 laipsnių šilumos.

Sekmadienį dangus jau prašviesės. Trumpai dar gali palyti pietrytinėje šalies pusėje. Ramesnis bus ir šiaurės vėjas. Nakties temperatūra žemės iki 7–12 laipsnių, dieną jau pasieks 16–21 laipsnį šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.