Vėsoki orai iš Lietuvos nesitrauks

Didelėje Europos dalyje orai smarkiai pasikeitė – į pietus plūstelėjo šiaurinių platumų vėsuma. Lietuvoje orų kaitą penktadienį daug kur lydėjo trumpos liūtys, perkūnija, staigus vėjo sustiprėjimas.

Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė

Jun 14, 2014, 10:12 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:00 PM

Savaitgalį ir kitą savaitę drėgni Atlanto ciklonai, pradžioje darydami lankstą į šiaurės rytus, vėliau nuo Skandinavijos per Rytų Europą trauks į pietus. Tad Lietuvoje įsitvirtins vėsūs, šiaurietiški, su dažnu lietumi orai, rašo Lietuvos rytas".

Numatoma vidutinė kitos savaitės paros temperatūra šalyje – tik apie 13 laipsnių šilumos, maždaug tokia būna gegužės mėnesio antroje pusėje. Nors lis dažnai, savaitės kritulių suma daugiamečio vidurkio neturėtų viršyti.

Šeštadienį intensyvesni ir ilgiau besitęsiantys lietūs numatomi vakarinėje šalies pusėje. Rytiniuose rajonuose bus daugiau galimybių trumpam pasirodyti saulei. Temperatūra šalies rytuose svyruos apie 16–18 laipsnių, vakarinėje pusėje – apie 15 laipsnių šilumos. Antroje dienos pusėje prie jūros smarkiai ims pūsti šiaurės vėjas.

Sekmadienį debesys iš šiaurės vakarinių šalies rajonų trauksis. Lietaus tikimybė bus nedidelė.

Šalies pietryčiuose debesų telksis daugiau, dar praslinks trumpi, tačiau nestiprūs lietūs. Vis dar pūs stiprokas, bet jau ne toks gūsingas šiaurės vėjas. Temperatūra naktį svyruos tarp 8 ir 13 laipsnių, dieną kils iki 16–19 laipsnių.

Pirmadienio naktis bus giedra, rami ir vėsi. Temperatūra Šiaurės Lietuvoje kris jau iki 6–8 laipsnių šilumos. Bet dieną vėl pasirodys lietaus debesys ir laistys šiaurės vakarinius rajonus. Temperatūra aukščiau nei 17–19 laipsnių šilumos nekils.

Antradienį ir trečiadienį numatomi dar gaivesni orai, kartais iškris nedidelis trumpas lietus.

Šeštadienį – Rufino, Valerijaus, Alminos, Bazilijaus, Dignos, sekmadienį – Jolantos, Vito, Bargailės, Krescencijos, pirmadienį – Beno, Julitos, Jūros vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.