Nei saulės, nei šilumos: birželį palydės nykūs orai

Likusį birželį vaikščiosime nukabinę nosį. Sinoptikai žada tokius orus, kokių pirmajam vasaros mėnesiui ne itin norėtųsi. Bus vėsoka ir dažnai lis. Tokias prognozes paskelbė Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Šiltesnių orų dar teks palaukti.<br>V.Ščiavinkso nuotr.
Šiltesnių orų dar teks palaukti.<br>V.Ščiavinkso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Jun 16, 2014, 12:53 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:51 PM

Sinoptikų prognozuojami orai nedžiugina – visą šią savaitę iki pat sekmadienio kiekvieną dieną lis, kartais bus trumpa perkūnija. Lietus numatomas vidurdieniais, rytais lis tik prie jūros.

„Artimiausią savaitę numatomi orai bus tokie pat, kaip ir praėjusią. Dažnai lis lietus, vidutinė oro temperatūra sieks 17 laipsnių. Kiek šilčiau bus ketvirtadienį“, – sakė hidrometeorologijos tarnybos budinčioji sinoptikė.

Ateinantį ketvirtadienį sušils iki 20 laipsnių, tačiau penktadienį ir šeštadienį aplankys gausesni lietūs. Sinoptikės teigimu, iki pat birželio pabaigos nereikia tikėtis, kad aplankys šiltesnės oro masės iš pietų.

„Pagal dabartinius duomenis, nematyti, kad birželio mėnesį turėtų stipriai šilti. Nematyti nei šiltėjimo, nei sausėjimo“, – sakė sinoptikė.

Artėjančios naktys bus vėsios, kiek šilčiau bus savaitgalį. Antradienį žadama iki 17 laipsnių šilumos, trečiadienį – iki 20, o ketvirtadienį termometro stulpelis rodys daugiau kaip 20 laipsnių šilumos.

Penktadienį gausiai pils lietus, o šeštadienį lis dar stipriau, tiesa, ne audringai, o nykiai ir nuobodžiai, su pertrūkiais.

„Šeštadienį pro vidurio Lietuvą slinks ciklonas, tad tą dieną lis daugiau nei penktadienį. Tiesa, lietus bus labai nykus – lietus purkš nestipriai, vietomis bus dulksna. Trumpai tariant – nuobodu“, – sakė sinoptikė Margarita Kirliauskaitė.

Sekmadienį pro lietaus debesis vis pasirodys saulė, tačiau stipriai neįkaitins.

Primename, kad praėjusių metų birželis buvo daug šiltesnis. Nors lietaus netrūko, praėjęs birželis pasižymėjo atogrąžų karščiu. Ypač karšta buvo prieš pat Jonines. Tiesa, tuomet dangus pratrūkdavo stipriomis audromis su perkūnija.

Birželio pabaiga nebuvo tokia prėska, kokia yra prognozuojama šiemet, – buvo karšta, sausa ir saulėta. Buvo dienų, kai karštis termometro stulpelyje perkopė ir 30 laipsnių pagal Celsijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.