Jūrų muziejus porai mėnesių atveria savo ekspoziciją

Antradienį Lietuvos jūrų

Dėl rekonstrukcijos muziejus neveikė nuo rudens, antradienį jis atidaromas trumpam – veiks nuo Joninių iki rugpjūčio 31-osios.<br>R.Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Dėl rekonstrukcijos muziejus neveikė nuo rudens, antradienį jis atidaromas trumpam – veiks nuo Joninių iki rugpjūčio 31-osios.<br>R.Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 24, 2014, 10:05 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:44 PM

Pasak muziejaus direktorės Olgos Žalienės, tai puiki galimybė paskutinį kartą iki rekonstrukcijos pamatyti istorinį akvariumo vaizdą, kuris nesikeitė 35 metus.

„Tiek laiko jau prabėgo nuo Jūrų muziejaus atidarymo Kopgalyje, – muziejaus pranešime cituojama direktorė . – Per tą laiką ne karto nekitęs akvariumas paseno ir fiziškai, ir moraliai. Todėl pradėjome jo rekonstrukciją.“

Dėl rekonstrukcijos muziejus neveikė nuo rudens, antradienį jis atidaromas trumpam – veiks nuo Joninių iki rugpjūčio 31-osios.

Rekonstrukcijos erdvei atitverta muziejaus kiemo dalis, neveikia tik amfiteatras, kuriame buvo rengiami Kalifornijos jūrų liūtų pasirodymai ir rūsio salė, kurioje rodyt paroda „Kodėl laivas plaukia?“.

Šiuo metu delfinariumo ir akvariumo rekonstrukcija. Nuo 1979 metų, kai Jūrų muziejus buvo atidarytas, akvariumo ekspozicija ir visas pastatas nebuvo remontuoti ar rekonstruoti, naudotos moraliai pasenusios technologijos. Pernai lapkritį muziejus uždarytas rekonstrukcijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.