Sučiuptas brakonierius nuo šiol vaikščios pėsčias

Neteisėtai nušautus stirniną ir šerną savo mašina vežęs 49 metų Žilinų (Varėnos r.) gyventojas Romualdas Š. taps pirmuoju brakonieriumi, kuris už šį pažeidimą neteks ir automobilio, rašo „Lietuvos rytas“.

Sugriežtinus atsakomybę už medžioklės reikalavimų pažeidimus, nuo gegužės 15 dienos leista visais atvejais konfiskuoti ne tik ginklus, bet ir automobilius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sugriežtinus atsakomybę už medžioklės reikalavimų pažeidimus, nuo gegužės 15 dienos leista visais atvejais konfiskuoti ne tik ginklus, bet ir automobilius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Jun 26, 2014, 9:10 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:16 PM

Trečiadienio naktį, pirmą valandą, Žilinų kaime policininkai sustabdė automobilį „Audi A6 Avant“, kurį vairavo vietos gyventojas Romualdas Š.

Vairuotojas ne tik neturėjo galiojančio privalomosios automobilio techninės apžiūros talono, bet ir bagažinėje vežė neteisėtą krovinį – be licencijos nušautą stirniną ir medžioklės lape nepažymėto jau išdarinėto šerno skerdieną.

Policijos pareigūnų iškviesti aplinkos apsaugos atstovai Romualdui Š. ir kartu su juo važiavusiam bei medžiojusiam Tadui U. surašė medžioklės pažeidimų protokolą.

Iš Žilinų kaimo kilęs Tadas U. dirba Kupiškio policijos komisariate, organizacinėje grupėje.

Medžiotojai turėjo medžioklės lapą, bet į jį nebuvo įrašę nušauto šerno, o šauti į stirniną be licencijos net negalėjo.

Iš jų paimti ne tik graižtviniai karabinai, bet ir Romualdui Š. priklausantis „Audi A6 Avant“.

Sugriežtinus atsakomybę už medžioklės reikalavimų pažeidimus, nuo gegužės 15 dienos leista visais atvejais konfiskuoti ne tik ginklus, bet ir automobilius, kuriais buvo gabenami neteisėtai sumedžioti gyvūnai, jei transporto priemonė net ir nepriklauso pažeidėjui.

Romualdo Š. automobilis nuvežtas į Varėną ir bus saugomas aikštelėje, kol teismas išnagrinės šią administracinio teisės pažeidimo bylą.

Tuomet jis taps pirmu brakonieriumi, iš kurio bus konfiskuotas automobilis.

Teismas taip pat spręs, kokio dydžio baudą nuo 3 iki 6 tūkstančių litų skirti Tadui U. ir Romualdui Š., o abu privalės atlyginti per neteisėtą medžioklę padarytą gamtai 10 tūkstančių litų žalą.

Iš abiejų vyrų paimti graižtviniai karabinai taip pat bus konfiskuoti.

O Tadui U. dar gresia Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos bauda iki 300 litų.

Jis pažeidė nustatytą tvarką afrikinio kiaulių maro užkrėstoje zonoje, kurioje neturi teisės net būti atvykę medžiotojai iš neužkrėstų teritorijų, kad neplatintų pavojingo viruso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.