Po lietingų dienų - vasariški orai

Liepos 1-osios naktį per Lietuvą slinko nedidelis, bet labai daug drėgmės sukaupęs ciklonas. Mažiau nei per 12 valandų didesnėje šalies dalyje iškrito 15–26 mm, o kai kur ir per 30 mm lietaus.

Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė

Jul 2, 2014, 8:35 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:54 AM

Įprastai per visą liepos mėnesį prilyja apie 79 mm, taigi jau pirmąją šio mėnesio naktį Kaune (32 mm) ir Varėnoje (31 mm) išlyta daugiau negu trečdalis liepos kritulių kiekio.

Nemažai lijo ir antradienį, bet nuo šiandien orai pamažu gerės, tarpai tarp lynojimų bus vis didesni, o lietaus kiekis mažesnis.

Trečiadienį vyraus debesuoti su pragiedruliais orai. Daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs. Kai kur griaudės perkūnija, didesnė jos tikimybė šalies pietvakariuose.

Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių, vakarų vėjas, perkūnijos metu vietomis galimas staigus vėjo sustiprėjimas iki 13–15 m/sek.

Temperatūra įdienojus pakils iki 16–21 laipsnio šilumos.

Ketvirtadienio naktį palis tik vietomis, bet lietų kai kur pakeis besiformuojantis rūkas. Vakarinių krypčių vėjas bus nestiprus, todėl rūkas išsilaikys iki saulėtekio. Temperatūra ryto valandomis svyruos nuo 8 iki 13 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį debesys vėl kiek sutankės, nors saulės ir netrūks, bet trumpai palynos daugelyje šalies regionų. Vakarų krypčių vėjas sustiprės iki vidutinių reikšmių – 6–11 m/sek. Popietę palepins jau 19–23 laipsnių šiluma.

Penktadienį virš Lietuvos pradės stiprėti aukštesnio slėgio laukas. Vėjas pasisuks iš pietų ir nebus labai stiprus, bet mūsų kraštų link gins šiltesnę oro masę. Tiek naktį, tiek dieną kai kuriose vietovėse trumpai ir labai negausiai palis.

Naktį oras atvės iki 9–14 laipsnių šilumos, o dieną termometrai jau rodys 20–25 laipsnių šilumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.