Anykščių valdininkai šieno neravi, bet upę šienauja

Po darbo Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius ir kiti valdininkai antradienį skubėjo ne į namus, o prie miesto centre tekančios Šventosios upės. Penkiolika vyrų čiupo dalgius ir brido šienauti upėje vešliai sužėlusių žolių. Tai jau tradicine tapusi akcija, kurios metu prieš Anykščių miesto šventę valoma Šventoji.

Per Anykščių centrą tekančios Šventosios valyti susirinko 15-ka vyrų.<br>R.Stundžienės nuotr.
Per Anykščių centrą tekančios Šventosios valyti susirinko 15-ka vyrų.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jul 24, 2014, 7:07 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:47 PM

Šioje vietoje Šventosios plotis – apie 60 metrų. Į upę subridę pjovėjai planavo išvalyti apie 100 metrų atkarpą. Tokį darbą atliekant ne per talką, o samdant darbininkus, būtų tekę mokėti apie 2-3 tūkst. litų.

„Kad per miesto šventę gražiau būtų“, – paaiškino vienas pirmųjų į upę įbridęs rajono meras S.Obelevičius. Jis juokavo, kad tuo pačiu upės valytojai ir senuosius amatus reklamuoja – juk daugelis žmonių dabar dalgiais pjauti nebemoka, naudojasi vejapjovėmis ar krūmapjovėmis.

Tiesa, gražioje akcijoje neapsieita ir be šaukšto deguto. Net keli pjovėjai atskubėjo ne tik švarinti upės, tačiau ir savo partijų pareklamuoti. Ne itin praktiškais murkdymuisi po upę baltos spalvos marškinėliais su partijos logotipu ant krūtinės vaikštinėjo Darbo partijos atstovai, raudonais marškinėliais su LSDP simbolika vilkėjo ir keli socialdemokratai.

Paklaustas, kodėl gražioje pilietinėje akcijoje nepavyko išvengti politikos, rajono meras S.Obelevičius paaiškino paprastai: „Rinkimai artėja, patys svarbiausi – savivaldos“. Tiesa, pats meras jokios partijos ant krūtinės nereklamavo, šienaudamas upę vilkėjo į Anykščius atvažiuoti kviečiančius žalius marškinėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.