Šunys iš Rusijos Druskininkus iškeitė į Helsinkį

"Rusų šunys sugadino parodą", - sekmadienį nuo ryto kalbėjo druskininkiečiai. Visi susirūpinę aptarinėjo žinią kad bene 300 šunų iš Rusijos neatvyko į tarptautinę šunų parodą, vykusią Druskininkuose šį savaitgalį. Atšaukti iš anksto užsakyti apartamentai. Jei jų pavyzdžiu paseks kiti Rusijos piliečiai, kurorto butų nuomotojai turės didelių nuostolių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 3, 2014, 4:34 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:49 PM

Lietuvos kinologų draugijos prezidentė Ramunė Kazlauskaitė patikino, kad organizatoriams pakišo koją kitą savaitę Suomijoje vyksiantis pasaulio čempionatas, kur laukiama 20 tūkstančių šunų. Rusijos šunų savininkai tiesiog nenorėjo varginti savo augintinių. Bet šiemet atvyko daugiau augintinių iš Ukrainos. Beje abi dienas Druskininkuose laimėjo šunys iš Rusijos - rotveileris ir nykštukinis šnauceris.

"Į Ukrainą nevažiuočiau",- sakė veislyno savininkė iš Maskvos Tatjana Kopčajava. Ji iš anksto planavo savo šunų kelionę, todėl nepabūgo karščio. Ją nustebino lietuvių geranoriškumas.

R.Kazlauskaitė džiaugėsi, kad visiškai pavyko išvengti karščio keliamų pavojų. Druskininkų oro uoste organizatoriai pastatė papildomų pavėsinių šunims, prie kiekvieno ringo stovėjo kibirai su vandeniu, budėjo veterinarai. Šunų savininkams buvo išdalinti lankstinukai perspėjantys nenuleisti akių nuo savo šunų, nes prasikaltę bus nedelsiant pašalinti.

Daugelis šunų dėvėjo specialias šaldančias liemenes, kainuojančias apie 100 litų.

"Šunų augintojai vis labiau civilizuoti", - sakė R.Kazlauskaitė. Jos žiniomis renginys nebuvo nuostolingas. Už kiekvieną šunį jo savininkas mokėjo nuo 50 iki 150 lt registracijos mokestį.

Abi dienas dienas renginyje dalyvavo po 1300 šunų. Šunų maisto gamintojai siūlė šunims nemokamai pasivaišinti, buvo galima įsigyti šuns portretą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.