Orai: debesys paslėps saulę, karaliaus lietus

Savaitės pradžioje orai turėtų smarkiai keistis.

Į Lietuvą ilgam atkeliauja lietus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Į Lietuvą ilgam atkeliauja lietus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-21 12:03, atnaujinta 2018-01-30 05:38

Sekmadienis bus nepastoviai debesuota, sausa diena, tik vietomis, labiausiai tikėtina, kad Vakarų Lietuvoje, nušniokš trumpas lietus, tačiau jis tikėtinas tik antroje dienos pusėje ar vakare. Pūs nestiprus pietryčių, pietų vėjas 4-9 m/s greičiu, temperatūra svyruos nuo 17 iki 22 laipsnių šilumos.

Savaitės pradžioje orai turėtų smarkiai keistis.

„Jau artimiausią parą -tiek naktį, tiek dieną, - lietus prognozuojamas visoje šalyje, naktį kai kur lis smarkiai. Vėjas keis kryptį iš pietryčių į pietvakarių bei vakarų, bus nestiprus, tačiau dienos metu jis jau ims stiprėti. Temperatūra naktį pažemės iki 8-13 laipsnių šilumos. Ji bus šiltesnė nei praėjusi, nes telksis kur kas daugiau debesų. Lietingą dieną temperatūra bus nuo 13 iki 18 laipsnių šilumos“, - LRT radijui sakė sinoptikė Ieva Nariūnaitė.

Pasak jos, panašu, kad ir antradienį lietaus neišvengsime, tačiau jo turėtų būti mažiau, jis bus ne toks įkyrus kaip pirmadienį, bet stiprės vėjas. Jis suksis iš šiaurės vakarų, šiaurės, pūs 8-13 m/s greičiu, vietomis prognozuojami gūsiai 15-20 m/s. Naktį atvės iki 5-10 laipsnių, pajūryje bus kiek šilčiau. Diena bus tikrai nešilta - 10-15 laipsnių šilumos.

Trečiadienis, atrodo, bus gražesnis, prognozuoja sinoptikė I. Nariūnaitė. Lietaus bus mažiau, trumpai palis tik kai kur, taip pat šiek tiek nurims vėjas, nors bus dar ir stiprokas. Naktis bus kur kas vėsesnė, nes pragiedrulių bus daugiau ir intensyviau į Lietuvą pradės veržtis vėsesnė oro masė. Dieną laikysis 10-15 laipsnių šiluma. Jau antroje savaitės pusėje vėl turėtume sulaukti lietaus. Tad trečiadienis, pasak sinoptikės, bus tarsi tarpinė diena tarp lietingų dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.