Šilti orai ilgai neužsibus

Sekmadienį ir pirmadienį numatomi dar šilti orai, tačiau antradienį temperatūra kils tik iki 14 laipsnių šilumos, prognozuoja sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Ruduo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ruduo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

Sep 28, 2014, 12:49 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 9:14 AM

„Sekmadienį saulė ne taip dažnai džiugins, nes ją slėps debesų šydas. Tačiau vidutinio stiprumo vakarų, pietvakarių vėjas į Lietuvą neš nešaltus orus“, – LRT Radijui sakė sinoptikas. Įdienojus temperatūra pakils iki 13–17 laipsnių šilumos. Rimtesnio lietaus nesulauksime. Naktį kai kur – didžiausia tikimybė, kad vakariniuose, šiauriniuose rajonuose – trumpai ir nedaug palynos.

Pirmadienis, pasak V. Sakalausko, irgi bus šiltas: „Naktį laikysis 8–13 ar net 9–14 laipsnių šiluma. O dieną dar gali palepinti 14–19 laipsnių šiluma“. Išliks nestiprus vakarinių krypčių vėjas, lietaus vėl nedaug – trumpai palis tik kai kuriose šalies vietovėse.

„Šiek tiek įvairesni orai mūsų laukia antradienį, kada per Lietuvą slinks šaltasis atmosferos frontas. Palis jau daug kur, o vėjas papūs iš šiaurinių platumų – taigi jis jau ims nešti vėsesnius orus.

Naktį šios vėsos dar nepajusime, nes temperatūra svyruos tarp 8–13 laipsnių, bet dieną ji bus artima tik 14 laipsnių šilumos“, – prognozuoja sinoptikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.