Kailinių gyvūnų fermose - kraupus radinys

Apgraužti, pamišę gyvūnai tarp gaišenų ir srutų. Tokį vaizdą pamatė gyvūnų globėjai, gavę filmuotą medžiagą iš gaudinių fermų. Laisvėje po vieną pratę gyventi plėšrūnai laikomi po kelis ankštuose narvuose. Nuo streso jie ima graužti vienas kitą, o pasimaišius protui – blaškosi narvuose. Tyrimą daugiau nei dešimtyje fermų atlikę gyvūnų globėjai sako, kad taip yra daugelyje ūkių.

Audinės laikomos narvuose ima elgtis nenatūraliai.<br>AOP asociatyvi nuotr.
Audinės laikomos narvuose ima elgtis nenatūraliai.<br>AOP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

Oct 28, 2014, 6:29 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 8:55 AM

Veterinarijos tarnybos specialistai tik skėsčioja rankomis, esą kol kas bausti nėra už ką – Lietuvoje nėra nustatytos tvarkos, kaip kailiniai žvėreliai turi būti laikomi.

Kaip teigia gyvūnų teisių organizacijos „Tušti narvai“ atstovė Gabija Enciūtė, tai nėra atvejis, kai randami pavieniai sužeisti gyvūnai. „Čia eilės narvų, kur kiekviename iš jų mažiausiai po du gyvūnus. Juk gamtoje jie pripratę gyventi po vieną, per dieną nubėga ne vieną kilometrą, o susitinka tik poruotis“, – sakė G.Enciūtė.

Visą savo gyvenimą narvuose praleidusioms audinėms išsivysto stereotipijos.

Tai, kad gyvūnai kailių fermose laikomi tragiškomis sąlygomis tvirtina ir Vilniaus universiteto ekologas Alius Ulevičius. „Jos turėtų būt laikomos po vieną, ne grupėmis, nes gamtoje gyvena atskirai, tik patelė su jaunikliais susiformuoja ryšiais susijusi grupė“, – aiškino mokslininkas.

Daugiau žiūrėkite video reportaže.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.