Upėje galinga lydeka pakruojiečiui užkibo po pirmojo metimo

Sekmadienio popietę žūklė ramiame Kruojos vandenyje Pakruojo gyventojui Tadui Grybui prasidėjo staigmena. Galinga lydeka puolė masalą vos tik jis įkrito į vandenį po pirmojo mosto spiningu.

Daugiau nuotraukų (1)

Nijolė Padorienė

Nov 10, 2014, 10:53 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:52 PM

Akimirksniu šviesios spalvos virpę („tvisterį“) pagriebusi žuvis ėmė tempti valą ir patraukė pasroviui – po Kruojos tilteliu, ant kurio stovėjo T.Grybas.

Patyręs žvejys mikliai apsisuko ir neleido valui užsikabinti už tilto konstrukcijų. Nepaleisdamas spiningo vyras perlindo pro turėklo plyšį ir nukreipė laimikį kranto link, į žoles. Atrodė, kad 0,22 milimetro valas gali neišlaikyti stambokos plėšrūnės manevrų.

Keletą minučių trukusi dvikova baigėsi T.Grybo pergale.

Stebino žuvies liesumas

Į krantą žuvį ištraukusį vyrą nustebino randai ant lydekos šonų. Plėšrūnės akys taip pat atrodė nesveikos. Pasižiūrėti į laimikį subėgę žvejai spėliojo, kas galėjo taip sužaloti žuvį.

Vienas metras ir trylika centimetrų – tokio ilgio žvejui įkliuvusi margašonė. Laimikio svoris – 8 kilogramai ir 300 gramų. „Mažokas“, – stebėjosi meškeriotojai. Anot jų, paprastai tokio ilgio lydekos būna sunkesnės ir riebesnės. „Matyt, anksčiau nukentėjusi nuo savo giminaičių ar žūklautojų prarado dalį stiprybės“, – svarstė pakruojiškiai. Jie vylėsi, kad Kruojos gelmėse plaukioja ir daugiau stambių lydekų, kurios lapkritį, šąlant orams ir artėjant žiemai, suaktyvėja, griebia ir smulkias žuveles, ir varles.

Tačiau T.Grybas pastebėjo, kad sugautos lydekos pilvas buvo tuštutėlis.

Žvejybai dalį laisvalaikio skiriantis T.Grybas pasakojo, kad jo šeima mėgsta žuvį. Jis prisipažino su meškere nesiskiriantis nuo vaikystės. Žvejoti išmoko vasarodamas pas senelį prie Arimaičių ežero Radviliškio rajone, taip pat vaikystėje prie Mūšos, gyvendamas gimtajame Švobiškyje, Pasvalio rajone.

Per varžybas nesisekė

T.Grybas dalyvauja ir žvejų varžybose. Tačiau šiųmetėse meškeriotojų ir spiningautojų šventėse dideliu laimikiu nė vienas dalyvis nepasigyrė.

Pakruojiškis kolekcionuoja didesnių žuvų galvas. Prieš porą metų prie Pakruojo dvaro iš Kruojos jis ištraukė vieno metro ir dešimties centimetrų ilgio lydeką, svėrusią vienuolika kilogramų.

Žuvies patiekalus šeimai ruošianti Tado žmona Kristina laimikiu pamaitins ne tik tris dukras, bet turės kuo pavaišinti ir bičiulius per Kalėdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.