Mieste dygsta naujas miškas

Laisvės alėja vaikštantys kauniečiai pastebi, kad virš buvusio prekybos centro „Merkurijus“ tvoros stiebiasi nemaži medžiai. Kauniečiai juokauja, kad vietoj pastato miesto viduryje užaugs miškas.

Nugriauto prekybos centro „Merkurijus“ teritorijoje dygsta ne pastatas, o miškas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nugriauto prekybos centro „Merkurijus“ teritorijoje dygsta ne pastatas, o miškas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Nov 15, 2014, 10:54 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:12 AM

Gyvuoju Laisvės alėjos simboliu vadinamas Gintaras Patackas dar 2008 metais viename straipsnyje apie Kauną valdininkus ragino negriauti 1983-iaisiais alėjoje pastatyto prekybos centro „Merkurijus“.

„Nejaugi esame tokie turtingi, kad griautume tai, kas gražu?“, – tada retoriškai klausė poetas.

Jo žodžiai buvo pranašiški. 2009 metais „Merkurijus“ buvo nugriautas. Tada vietoj jo ketinta statyti komercinės – gyvenamosios paskirties objektą.

Projekto sumanytoja, viena užsienio kapitalo bendrovė, teigė, kad naujas objektas „Merkurijus. Miesto alėja“ įkvėps naujam renesansui visą Kauno centrinę gatvę.

Deja, iki 2011 metų „Merkurijaus“ vietoje tebuvo pastatyti du aukštai požeminių garažų. Nuo to laiko statybos nevyksta. Virš teritoriją aptvertos tvoros stiebiasi jau nemaži medžiai.

Kaune miško plotai užima 16,8 procento miesto teritorijos. Panašu, kad miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus darbuotojai netrukus turės daugiau darbo.

Teks rūpintis nauju miesto širdyje dygstančiu mišku.

Gal čia, kaip Ąžuolyne, net užsiveis kokie ypatingi centro vabalai ar, kaip fortuose, apsigyvens šikšnosparniai. Tada sukti galvos, kaip sutvarkyti apleistą teritoriją, nebereikės. Naujojo miško tiesiog nebus galima išpjauti.

Taip kauniečiai miesto centre galės džiaugtis dar grynesniu oru, o valdininkams neteks ieškoti išeičių, kaip iš mirties taško išjudinti užstrigusį projektą.

Kauno tvarka liks rūpintis tik miesto poetui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.