Vilniaus rajone daugėja afrikinio kiaulių maro atvejų

Nacionalinio maisto ir

Šernai.<br>V.Balkūno nuotr.
Šernai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2014, 4:49 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:12 AM

Nemenčinės seniūnijoje nuo šių metų spalio mėnesio buvo nustatyti 4 AKM atvejai, nuo spalio 11 dienos joje taikomi apribojimai.

Medžioklės plote, kuriame rastas nugaišęs šernas, toliau bus laikomasi medžioklės apribojimų, kartu su medžiotojais kas savaitę bus vykdoma užkrėstos vietovės apžiūra, o radus daugiau nugaišusių laukinių gyvūnų, jie bus tiriami ir naikinami.

Apie užfiksuotą naują AKM atvejį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informavo Europos Komisiją, Europos Sąjungos valstybių narių ir kaimyninių šalių atsakingas veterinarijos tarnybas.

VMVT primena medžiotojams ir gyventojams, kad radus nugaišusius laukinius gyvūnus, privaloma nedelsiant pranešti teritorinėms valstybinėms maisto ir veterinarijos tarnyboms. Rasti gyvūnai neturi būti judinami, kol jų neapžiūrės veterinarijos specialistai ir nebus paimti mėginiai tyrimams dėl užkrečiamųjų ligų. Medžiotojai ir kiaulių laikytojai, pastebėję padidėjusį gyvūnų gaišimą ar radę nugaišusį gyvūną, raginami imtis visų būtinų priemonių, kad liga neplistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.