Vėl saulę užstos tamsūs debesys

Šiandien Lietuvos orai bus pavaldūs žemo atmosferos slėgio sričiai. Tiksliau, mūsų šalį ji lengvai grybštelės tik pietrytiniu savo pakraščiu, tad poveikis bus nestiprus. Po debesuotos, nešaltos ir ūkanotos nakties rūkas neskubės greitai išsisklaidyti, vietomis jis tvyros ir pirmoje dienos pusėje, dangumi plauks pilki debesys.

Temperatūra antradienį šalyje pasiskirstys nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Temperatūra antradienį šalyje pasiskirstys nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ieva Nariūnaitė („Lietuvos rytas“)

2014-12-09 00:01, atnaujinta 2018-01-19 15:54

Temperatūra pasiskirstys nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos. Vėl žemiausia ji išsilaikys rytiniuose bei pietiniuose rajonuose, o štai Baltijos pajūrio ruože oras sušils labiausiai. Vietomis dėl pažirusių kritulių ar plikledžio bus slidu.

Praėjusią naktį praslinkus koncentruotai debesų juostai, šiandien dar kai kur prognozuojami krituliai, daugiausia lynos ar iškris šiek tiek šlapdribos. Pūs nestiprus pietvakarių vėjas, tik prie jūros jis bus iki 13 m/sek. Kai kur kritulių bus ir trečiadienį. Jie labiausiai tikėtini pajūryje ir Žemaitijoje.

Naktį iš antradienio į trečiadienį daug kur turėtų silpnai pašalti, dėl to balutės bei šlapesni paviršiai vietomis apsitrauks ledu – formuosis plikledis.

Temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šilumos iki 4 laipsnių šalčio, prie jūros šilumos dar daugiau – iki 3 laipsnių aukščiau nulio. Stiprės pietvakarių, pietų vėjas.

Dieną numatoma artima nuliui temperatūra – nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Vėjas dar labiau įsišėls, kai kur gūsiai sieks 15–19 m/sek.

Vėją pas mus atneš galingas Atlanto ciklonas, kurio centras judės per Islandiją, Norvegijos jūrą.

Ketvirtadienį Lietuvoje pietų, pietvakarių vėjas taip pat nerims, pūs 9–14 m/sek., vietomis ūžaus 15–19 m/sek. greičiu.

Naktį su gūsingu vėju per šalį keliaus kritulių zona.

Kadangi temperatūra daugelyje rajonų sieks 0–5 laipsnius šalčio, šlapdribą kai kur rytiniuose ir pietiniuose rajonuose gali keisti puresnis sniegas. O štai pajūryje labiausiai tikėtinas lietus, numatoma 0–2 laipsniai šilumos.

Iki ryto krituliai bus beveik pasitraukę iš Lietuvos, bet jiems iš paskos, iš žemyno vakarų artės kita tirštų debesų juosta – vietomis numatomi trumpi krituliai.

Vyraus silpnai teigiama temperatūra, kur ne kur išliks 0–1 laipsnio šaltukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.