Meškiną džiugina šilta žiema

Telšių miškų urėdijos žvėrinčiuje augantis meškinas Timofejus patenkintas šilta žiema ir artėjančiomis šventėmis. Letenos nešąla, o dovanų gauna kone kasdien.

Žiemą Timofejus kiek apsnūdęs, tačiau žiemos miego eiti nesiruošia.<br>Žvėrinčiaus nuotr.
Žiemą Timofejus kiek apsnūdęs, tačiau žiemos miego eiti nesiruošia.<br>Žvėrinčiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 19, 2014, 7:04 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 8:45 PM

„Tokia žiema kaip ši gyvūnams ir paukščiams – tikra palaima. Orai nešalti. Sniego nėra. Todėl miško gyvūnams nesunku rasti ėdesio, o žvėrinčiaus gyventojams nereikia kęsti šalčio“, – sakė Telšių miškų urėdijos žvėrinčiuje auginamus žvėris prižiūrintis Petras Dabrišius.

Šalčio ir sniego nepasigenda ir žymiausias žvėrinčiaus gyventojas meškinas Timofejus.

„Timofejus nemėgsta sniego, nes po jį pabraidžius ima šalti letenos. Tada Timofejus gulasi ant nugaros ir jas šildosi. Šiaip meškos žiemą miega.

Tačiau Timofejui miegoti nėra kada – visi jam veža dovanų“, – juokėsi P.Dabrišius.

15-metis meškinas Timofejus žvėrinčiuje sutinka jau septintą savo žiemą, tačiau, kaip ir anksčiau, ir šiemet nesiruošia eiti žiemos miego.

Žiemą ne guolyje leidžiančiam Timofejui nuobodžiauti netenka. Žvėrinčiaus lankytojai atgabena įvairių lauktuvių: kopūstų, obuolių, pyragų, uogienių.

Gyvūnais besirūpinantis žvėrinčiaus prižiūrėtojas sakė, kad anksčiau gamtos stebėtojai iš gyvūnų elgsenos prognozuodavo, kokia bus žiema.

„Dabar tai daryti bergždžias reikalas. Gamtos ritmas išsiderinęs, negali numatyti, kas bus po savaitės ar mėnesio, ką jau kalbėti apie kur kas ilgesnį periodą“, – tvirtino P.Dabrišius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.