Šiandien bus šilčiausi orai

Vakar labai šiltas oras iš Atlanto subtropinių platumų, pradžioje judėdamas į šiaurę, vėliau pasukdamas į rytus, per Prancūziją plūstelėjo į Vidurio Europą.

Temperatūra kils iki 7–9, kai kur Dzūkijoje ar Suvalkijoje gali siekti ir 10 laipsnių šilumos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Temperatūra kils iki 7–9, kai kur Dzūkijoje ar Suvalkijoje gali siekti ir 10 laipsnių šilumos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvo rytas“)

Dec 19, 2014, 7:05 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 8:45 PM

Dienos temperatūra šiame regione daug kur pakilo iki 10–11 laipsnių šilumos. Šiandien šiluma toliau skinasi kelią į rytus.

Nuo savo kilmės vietos netrumpą kelią keliaudamas virš vandenyno, šiltas oras gausiai prisisotino drėgmės ir ją neša į žemyną. Šiandien didelius Europos plotus dengs stori debesys, pliaups lietus.

Tokią drėgnų ir šiltų orų situaciją Europoje lemia žymi dviejų atmosferos slėgio centrų priešprieša, kai susiduria stiprus Azorų anticiklonas ir gilus Islandijos regioną apimantis ciklonas.

Didelis oro slėgio ir temperatūros skirtumas palyginti siauroje sandūros juostoje kelia stiprų vakarinių krypčių vėją, nulemia greitai kintančius orus, dažnus kritulius.

Šiandien Lietuvoje bus gana lietinga, vėjuota ir neįprastai šilta.

Debesys visiškai uždengs dangų. Protarpiais lynos. Intensyvesnis lietus keliaus per pietinius šalies rajonus.

Net ir gana stiprus pietvakarių vėjas, kurio gūsiai daug kur sieks 13–18 m/sek., neišblaškys neįprastos gruodžiui šilumos. Temperatūra kils iki 7–9, kai kur Dzūkijoje ar Suvalkijoje gali siekti ir 10 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį lietus truks jau neilgai. Vakarinėje šalies dalyje po jo debesys truputį prasisklaidys. Pietvakarių vėjas aprims, tik prie jūros išliks stiprokas ir gūsingas. Temperatūra šalyje bus gana vienoda ir svyruos apie 2–3 laipsnius, prie jūros – apie 4 laipsnius šilumos.

Dieną į aukštesnius oro sluoksnius plūstelėjęs gerokai vėsesnis oras skatins formuotis liūtinio pobūdžio kritulius. Vakariniame šalies pakraštyje tikimasi lietaus, o kitur vyraus šlapdriba.

Vėl stipriau ir neramiau pradės pūsti pietvakarių vėjas. Diena jau bus bent 4–5 laipsniais vėsesnė nei penktadienį. Temperatūra svyruos apie 3–4, o pajūryje – apie 5 laipsnius šilumos.

Sekmadienį tikimasi jau truputį žiemiškesnio vaizdo.

Po nakties šlapdribos rytą ir dieną iš šiaurės vakarų pasisukęs vėjas protarpiais atpūs negausaus sniego debesis.

Temperatūra bus neaukšta, apie 1–3 laipsnius šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.