Vėtra toliau rodo dantis– virsta medžiai, tinkas niokoja mašinas

Lietuvoje vėtra kerta iš peties ir šeštadienį. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus specialistai portalui lrytas.lt pranešė, jog sausio 3 dieną, maždaug iki 18 valandos jiems teko vykti šalinti stichijos padarinių 20 kartų.

Ugniagesiams šeštadienį jau 20 kartų teko šalinti vėtros padarinius visoje Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Ugniagesiams šeštadienį jau 20 kartų teko šalinti vėtros padarinius visoje Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jan 3, 2015, 7:59 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 3:01 AM

Raudondvario miestelyje (Kauno r.), Topolių gatvėje apie 18 valandą ant važiuojamosios dalies nuvirtus medžiui, vietos gyventojai negalėjo susisiekti su kitomis vietovėmis. Teko kviesti gaisrininkus, kurie supjaustė kamieną ir patraukė jo dalis nuo kelio.

Šeštadienį po vidurdienio Jonavos ir Vilniaus gatvėse buvo apgadinti automobiliai – ant užkrito vėjo neatlaikę tinko gabalai.

Šiaulių centre, Vilniaus gatvėje vėtra išklibino reklaminio stendo konstrukcijas – reikėjo skubiai jį pritvirtinti, kad nesužalotų praeivių.

Palangoje, J.Basanavičiaus gatvėje prie 37 a numeriu pažymėto namo vėjo pakirstas medis apgadino šalia šio pastato stovėjusį „Opel Vectra“ – įlinko mašinos stogas ir išdužo langai.

Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse ugniagesiams dėl vėtros iškrėstų šunybių teko vykti keturis kartus, Kauno apskrityje – 3 kartus, Šiaulių ir Tauragės apskrityse – po 2 kartus, taip pat reikėjo važiuoti į Utenos, Telšių, kitus kraštus. Dažniausiai buvo vykstama pjaustyti nulaužtų medžių, užvirtusių ant kelių.

Šeštadienio vakarą Lietuvoje elektros neturėjo dar apie 2 tūkst. vartotojų.

Prognozuojama, kad daugelyje šalies rajono vėjo gūsiai sudarys 15 – 18 metrų per sekundę, Klaipėdos apskrityje – iki 24 metrų per sekundę. Pagal meterologų klasifikaciją, tai – pavojingas lygis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.