Temperatūra bus artima 0 laipsnių

Vidurinis žiemos mėnuo artėja prie pabaigos. Lietuvoje sausis gali būti itin nuožmus, tačiau šįmet šaltasis metų tarpsnis iki šiol pasižymėjo dažnais atodrėkiais ir neįprasta šiluma.

Daugelyje rajonų nedideli krituliai, daugiausia iš debesų kris sniegas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugelyje rajonų nedideli krituliai, daugiausia iš debesų kris sniegas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 28, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 9:13 PM

Gruodžio mėnuo buvo 1,4 laipsnio šiltesnis nei įprasta, o jo daugiametis temperatūros vidurkis šalyje siekia 2,3 laipsnio šalčio.

Kadangi artimiausiomis dienomis Lietuvos orus ir toliau lems šiltus, drėgnus orus atginantys ciklonai, sausis jam įprastas temperatūras greičiausiai viršys dar daugiau, maždaug 2–3 laipsniais.

Priminsime, kad vidutinė daugiametė sausio mėnesio temperatūra svyruoja apie 5 laipsnius šalčio.

Šiandien, kaip ir pastarosiomis dienomis, dangų niauks pilki, niūrūs debesys.

Daugelyje rajonų nedideli krituliai, daugiausia iš debesų kris sniegas. Pietvakarių vėjas pamažu stiprės ir įdienojus pasieks 6– 11 m/sek.

Temperatūra bus nuo 2 laipsnių šalčio rytiniuose ir šiauriniuose šalies pakraščiuose iki 2 laipsnių šilumos pajūryje.

Artimiausią naktį ir rytojaus dieną mūsų kraštų orams vadovaus galingas Atlanto ciklonas. Ne itin gausūs krituliai vis dar numatomi didesnėje šalies dalyje. Vyraus sniegas, o prie jūros labiau tikėtina šlapdriba.

Pietų, pietvakarių vėjas ūžaus vis intensyviau, vakariniuose rajonuose jo gūsiai sieks 15–20 m/sek. Snyguriuojant ir pučiant stipriam vėjui vietomis kils trumpos pūgos.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šilumos iki 4 laipsnių šalčio, dieną termometrai rodys nuo 2 laipsnių šalčio ir 3 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį pasnigs tik vietomis, o dieną per šalį slenkant atmosferos frontui sniegas ir šlapdriba vėl pasirodys daugelyje rajonų. Kai kur susidarys sąlygos formuotis lijundrai ir plikledžiui, išliks ir trumpų pūgų tikimybė.

Pietų, pietryčių vėjas pūs 7–12 m/sek. greičiu, gūsiai vietomis sustiprės iki 15–19 m/sek. Temperatūra naktį nukris iki 0–5 laipsnių šalčio, dieną daugelyje rajonų bus apie nulį laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.