Lydekas žvejojusiems žemaičiams – baudos

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) pareigūnai sučiupo ir nubaudė du lydekas gaudžiusius brakonierius. Vienas žūklės taisyklių nepaisantis vyriškis sučiuptas prie Nevarėnų (Telšių r.) tvenkinio, antrasis – prie Platelių (Plungės r.) ežero.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Feb 19, 2015, 12:18 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 5:37 PM

Plungiškiai aplinkosaugininkai antradienį surengė reidą „Lydeka“, per kurį tikrinta, ar nebandoma žvejoti lydekų. Mat nuo vasario 1-osios iki balandžio 20-osios lydekas gaudyti draudžiama.

Ant Platelių ežerą dengiančio ledo buvo pastebėta ekečių su jose paliktomis palaidinėmis – lydekos buvo gaudomos naudojant gyvą masalą. Žvejų aplink nesimatė, todėl nutarta surengti pasalą.

Į talką buvo pasikviesti neetatiniai inspektoriai. Kai sutemo, pasirodė ir brakonierius. Peikena ir dešimčia palaidinių nešinas plateliškis 45 metų G.K. Buvo sugavęs dvi lydekas.

Žūklės taisyklių nepaisantis žemaitis neteks žvejybos įrankių, be to, jam teks mokėti ir 115-289 eurų baudą. Plateliškis privalės atlyginti gamtai padarytą žalą – už kiekvieną lydeką po beveik 160 eurų.

Apie Telšių rajone žvejojantį brakonierių aplinkosaugininkams pranešė pro tvenkinį važiavęs ir ant ledo sudėtus skritulius pamatęs žmogus.

Inspektoriai sučiupo vietinį žveją 52 metų G.R., kuris atsitraukęs atokiau stebėjo 10 skritulių ir porą eketėse įtaisytų palaidinių su gyvu masalu.

Brakonieriui pasisekė, kad jis nebuvo dar sužvejojęs nė vienos lydekos. Bet jam vis tiek teks mokėti 115-289 eurų baudą už draudžiamą žūklę. Akcija „Lydeka“ vyksta visoje Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.