Sustiprėjęs vėjas atpūs šiltesnį orą

Ketvirtadienį į Lietuvą sugrįžo žiemiška nuotaika. Žemę ir medžius dosniai šlapiu sunkiu sniegu nubalinęs nedidelis ciklonas nutolo į žemyno rytus.

Savaitgalį bus šiltesnis oras.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Savaitgalį bus šiltesnis oras.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ieva Nariūnaitė („Lietuvos rytas“)

2015-03-06 10:00, atnaujinta 2018-01-11 11:13

Praėjusią naktį iš Pietvakarių Europos arčiau Lietuvos stūmėsi aukštesnio slėgio sritis, atmosferos slėgis kilo, nuo jos link mūsų šalies nusitęsė gūbrys.

Dėl šios priežasties naktis jau buvo sausesnė ir šaltesnė. Vakar pažliugę, šlapi keliai naktį apsitraukė ledo sluoksniu, tad išėję į lauką būkite atidūs.

Penktadienį bus debesuota su pragiedruliais.

Tirščiausi debesys niauks vakarinius rajonus, properšų dažniau bus Aukštaitijoje ir Dzūkijoje. Vėjas pūs vidutiniu greičiu iš pietų ir pietvakarių.

Atmosferos slėgis vėl ims kristi. Iš vakarų prie Lietuvos priartės slėnis su frontine debesų sistema. Šiaurės vakarinėje šalies pusėje numatomi krituliai, daugiausia kris šlapdriba. Šie krituliai labiausiai tikėtini dienai įpusėjus. Temperatūra – nuo 1 iki 6 laipsnių šilumos.

Šeštadienį minėtas atmosferos frontas tęs kelionę per Lietuvą.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį trumpi (daugiausia negausūs) krituliai prognozuojami daugelyje rajonų. Vėliausiai jie atkeliaus į Utenos, Vilniaus ir Alytaus apskritis.

Tikėtina, kad tuose kraštuose vietomis neilgai trunkantys krituliai dar užsibus ir dieną.

Pietvakarių vėjas pūs smagiau ir suksis iš vakarų: naktį 3–8 m/sek., dieną 7–12 m/sek. Tamsiuoju paros metu termometrai rodys nuo 3 laipsnių šilumos iki 2 laipsnių šalčio. Temperatūrai pasiekus nulį ar nukritus žemiau, formuosis plikledis – pasisaugokite, nepaslyskite.

Šeštadienį dieną su stiproku pietvakarių, vakarų vėju iš Pietvakarių Europos intensyviau pradės plūsti gerokai šiltesnė oro masė.

Įdienojus Lietuvoje numatoma 3–8 laipsnių šiluma.

Sekmadienį vėjas tebepūs iš pietvakarių, išliks apysmarkis. Šilta oro masė apglėbs visą šalį.

Kai kur tikėtinas trumpalaikis lietus.

Visą parą numatoma teigiama temperatūra. Naktį oras atvės iki 0–5 laipsnių šilumos, dieną greičiausiai kai kuriuose rajonuose termometrų stulpeliai perkops per 10 laipsnių ribą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.