Sinoptikė įspėja – ruoškimės pūgai

Šeštadienį jau ne mėnulio šešėlis, o stori debesys temdys saulę. Šiaurės Europą po rekordiškai šiltų dienų užplūdusi šalto oro banga jau atsirito iki Lietuvos.

V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

Mar 21, 2015, 9:25 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:07 PM

Šalto oro frontas dieną iš šiaurinių šalies rajonų stumsis į pietus, smarkiai ir staigiai keisdamas orus.

Nors pietinėje šalies dalyje šiltesni orai dar išsilaikys iki vakaro, dėl debesų ir lietaus dienos temperatūra tekils iki 5–7 laipsnių šilumos. Šioje šalies dalyje pūs palyginti nestiprus pietvakarių, vakarų vėjas.

Į šiaurinius rajonus šaltas oras jau pradės smelktis apie vidurdienį, tad antrojoje dienos pusėje lietų keis sniegas.

Vėjas staigiai pasisuks iš šiaurės rytų, vakare sustiprės iki gana smarkaus, kils pūga.

Aukščiausia dienos temperatūra kraštiniuose šiauriniuose rajonuose išliks tokia pat, kokia buvo naktį, – tik apie 3 laipsnius šilumos, o praslinkus šalto oro frontui ims kristi.

Toliau skverbiantis šaltam orui, vėlų vakarą ir sekmadienio naktį sniegas ir pūgos bei stiprus šiaurės rytų vėjas apims ir pietinę šalies pusę.

Sekmadienio rytą atsikėlę pro langus jau matysime baltą žiemos vaizdą, o termometrai rodys 4 ar 6 laipsnius šalčio. Dėl neįtikėtinai staigios orų kaitos vėl teks susigrąžinti žieminę aprangą.

Sekmadienį, pirmojoje dienos pusėje, dar pūs gana stiprus šiaurės rytų vėjas, gali vis dar pustyti. Tačiau daugiau jau nebesnigs.

Dieną vėjas pamažu rims. Dangus vis labiau giedrės. Nors saulė švies, bet šildys menkai. Temperatūra įdienojus pasieks vos 1–2 laipsnius šilumos.

Nuo akinamai balto sniego atsispindintys saulės spinduliai menkai jį tetirpdys, tad jis išsilaikys vieną ar net dvi naktis.

Pirmadienio naktis išliks dar šalta. Temperatūra kris iki 3–6 laipsnių šalčio, tik pajūryje vėjui pasisukus vėl iš pietvakarių bus apie 0 laipsnių.

Kritulių nenumatoma, tačiau iš vakarų plaukiantys vis tankesni debesys dieną į šiaurinius rajonus atneš šlapdribą.

Temperatūra dieną šalyje sieks 3–5 laipsnius šilumos. Pūs stiprokas pietvakarių vėjas.

Šiandien – Mikalojaus, Nortauto, Benedikto, Redos, Lingailės, rytoj – Benvenuto, Kotrynos, Gedgaudo, pirmadienį – Galginto, Vismantės, Alfonso, Akvilės, Ūlos vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.