Kauniečiai laukia grįžtančių sparnuočių

Minint Žemės dieną įvairiose Kauno žaliosiose erdvėse iškilo inkilai plunksnuočiams. Pačių rankomis pagamintus namelius paukščiams pirmieji Ąžuolyno parke iškėlė moksleiviai ir neįgalieji.

Ąžuolyne pakabinta apie pusšimtį inkilų sparnuočiams, kuriuos pagamino Žaliakalnio bendruomenės nariai.<br>P.Mantauto nuotr.
Ąžuolyne pakabinta apie pusšimtį inkilų sparnuočiams, kuriuos pagamino Žaliakalnio bendruomenės nariai.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 22, 2015, 6:50 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 1:24 PM

Atšilus orui kauniečiai spėriai kibo į pavasario darbus. Vieni pirmųjų dėmesio sulaukė paukščiai. Kaune žiemoję ar sugrįžę į gimtinę sparnuočiai turės kur apsigyventi ir perėti mažylius – mieste augančiuose medžiuose pradėti kabinti inkilai.

Trečiadienį apie pusšimtį naujų inkilų pakabinta Ąžuolyne. Jie papuošė ne vien senus ąžuolus, bet ir kitus medžius.

Inkilai skirti įvairiems paukščiams gyventi. Nameliuose su mažomis landomis greičiausiai įsikurs zylės ir musinukės, su didesnėmis – geniai, varnėnai, kiti sparnuočiai.

Akcijos organizatorių Ąžuolyno seniūnaičio Rudolfo Tamošaičio ir pedagogės Rasos Puniškienės teigimu, inkilų kėlimo akcija siekiama suteikti namus giesmininkams ir parodyti, kad Žaliakalnio bendruomenė neleidžia nykti išskirtiniam žaliajam plotui.

Ketvirtadienį inkilų kėlimo akcija vyko Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode, šiandien jie bus keliami Lietuvos zoologijos sode.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.