Savaitgalio orų prognozė: šalies pietuose bus šilčiausia

Šios savaitės pradžioje iš pietinių platumų Lietuvos link pajudėjo šiltesnio oro masė.

Sekmadienį iš vakarų atkeliaus naujas atmosferos frontas, jis virš mūsų šalies buvusią šilumą dar labiau stumtelės į žemyno rytus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sekmadienį iš vakarų atkeliaus naujas atmosferos frontas, jis virš mūsų šalies buvusią šilumą dar labiau stumtelės į žemyno rytus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 27, 2015, 7:07 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 4:35 AM

Kasdien temperatūra kilo vis aukščiau ir vakar jau daugelyje rajonų oras sušilo iki 12–17 laipsnių šilumos.

Bet kad ir kokia šilta buvo vakarykštė diena, naujų aukščiausios temperatūros rekordų neužfiksuota, nes 1973 m. kovo 26-ąją oras šilo net iki 15–20 laipsnių.

Šiandien per Lietuvą lėtai slenkantis šaltasis atmosferos frontas pietrytinių ir rytinių šalies regionų nepasieks, todėl virš šių rajonų išsilaikys šiltesnė oro masė.

Lietaus debesys šią dieną apsilankys daugelyje rajonų, intensyviau lynos šiaurės vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose. O štai šalies pietuose ir rytiniame pakraštyje lietaus tikimybė išliks nedidelė iki pat ateinančios nakties, tarp debesų kartais trumpam pasirodys saulė.

Didesnėje šalies dalyje vyraus vidutinio stiprumo pietryčių vėjas, o prie jūros įdienojus vėjo kryptis pasikeis ir jis jau pūs iš šiaurės vakarų.

Oras šiandien šils ne visur vienodai: pajūryje – vos iki 8–10 laipsnių šilumos, Žemaitijoje ir Lietuvos šiaurėje – iki 11–14 laipsnių, šilčiausia bus pietiniuose ir pietrytiniuose rajonuose – 15–17 laipsnių šilumos.

Šeštadienį dangų niauks pilki sunkūs debesys. Beveik visoje šalyje palis, naktį tikėtini negausūs palynojimai, o dieną lietaus intensyvumas didės. Naktį ir rytą kai kur bent trumpam nustojus lyti formuosis rūkas.

Pūs nestiprus besikeičiančios krypties vėjas. Tamsiuoju paros metu temperatūra pažemės iki 3–8 laipsnių šilumos, o dieną termometrai rodys 7–12 laipsnių šilumą.

Sekmadienį iš vakarų atkeliaus naujas atmosferos frontas, jis virš mūsų šalies buvusią šilumą dar labiau stumtelės į žemyno rytus.

Todėl temperatūra naktį jau nukris iki 0–4 laipsnių šilumos, o dieną nebepakils aukščiau negu 5–9 laipsniai.

Dangumi plauks galingi debesų masyvai, tad pragiedrulių pasitaikys itin mažai.

Krituliai numatomi daugelyje rajonų, daugiausia silpnai lynos. Kai kuriuose šiauriniuose ir centriniuose šalies rajonuose į lietų gali įsimaišyti šlapių snaigių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.