Pavasaris įsibėgėja: ruoškitės šilčiausiai savaitės dienai

Artimiausiomis dienomis Lietuvos orus lems anticiklonas, atkeliavęs nuo Didžiosios Britanijos.

Artimiausios dienos džiugins labai šiltais orais.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Artimiausios dienos džiugins labai šiltais orais.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Apr 9, 2015, 9:06 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:24 AM

Ketvirtadienį mūsų šalis dar bus šio aukšto slėgio sūkurio šiaurės rytinėje dalyje, todėl pūs stiprokas, 7–12 m/sek., šiaurės vakarų, vakarų vėjas.

Debesys ir toliau pamažu sklaidysis, o saulė džiugins savo šviesa ir šiluma. Nelis. Termometrai popietinėmis valandomis rodys 9–14 laipsnių šilumos.

Ateinančią naktį Lietuva jau pateks į šiaurės vakarinę anticiklono dalį ir vėjas pamažu suksis iš pietvakarių. Jo greitis bus vidutinis – 5–10 m/sek. Lietaus nenumatoma, bet naktį vietomis matomumą mažins susiformavęs rūkas, kuris išnyks su pirmaisiais saulės spinduliais. Temperatūra nukris iki 0–5 laipsnių šilumos.

Rytojaus diena bus maloni, sausa ir saulėta. Padangėje plūduriuos tik pavieniai balti debesys. Vyraus nestiprus, gaivus pietvakarių vėjas, jis iš pietinių platumų gins į mūsų kraštą itin šiltą orą.

Temperatūra įdienojus daugelyje rajonų svyruos apie 15 laipsnių šilumos, šalies pietuose oras gali šilti iki 16–18 laipsnių ir tik prie jūros išliks šiek tiek vėsiau – 10–12 laipsnių šilumos.

Šeštadienį orus ir toliau lems šiltas sausas Azorų anticiklonas, tad ši diena bus šilčiausia šią savaitę. Giedrą naktį temperatūra svyruos nuo 3 iki 7 laipsnių šilumos.

Dieną, nors ir pasirodys vienas kitas baltas debesėlis, mus palepins beveik vasariška temperatūra, ji kils iki 15–19 laipsnių, pajūryje vėl bus šiek tiek gaiviau – apie 13 laipsnių šilumos.

Pernai Lietuvą taip pat aplankė panašus anticiklonas nuo Britų salų, tik užsuko jis į mūsų kraštą maždaug balandžio viduryje.

Tuo metu nusistovėjus vakarų, pietvakarių oro srautams temperatūra svyravo apie 20 laipsnių šilumos.

Balandžio 19, 20 dienomis orui kai kuriose vietovėse įšilus iki 23–25 laipsnių buvo pasiekti nauji tų dienų aukščiausios temperatūros rekordai.

Šiais metais balandį tokios temperatūros galime ir nesulaukti, tačiau apie tai spręsti dar ankstoka, juk šio mėnesio pradžioje temperatūros vidurkis yra artimas pernykščiam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.